Η Volkswagen ετοιμάζει νέο υπερ-εργοστάσιο στην Ευρώπη: Ποιες χώρες είναι υποψήφιες

Volkswagen Gigafactory

Στην γηραιά ήπειρο πρόκειται να κατασκευαστεί το Gigafactory της Volkswagen, με τις χώρες της κεντροανατολικής Ευρώπης να αποτελούν την πρώτη επιλογή των Γερμανών.

Το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ πρόκειται να επενδύσει μέσα στα επόμενα χρόνια η Volkswagen στη γηραιά ήπειρο με σκοπό την ανέγερση ενός νέου υπερ-εργοστασίου, το οποίο και θα φιλοξενήσει όπως όλα δείχνουν την παραγωγή νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Μολονότι η τοποθεσία του Gigafactory της Volkswagen δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα γνωστή, οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τη γερμανική φίρμα να επενδύει το ποσό των 2 δις ευρώ στην κεντροανατολική Ευρώπη, με χώρες όπως η Πολωνία και η Σλοβακία να διατηρούν τις περισσότερες πιθανότητες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, η Volkswagen διαθέτει ήδη μια μονάδα παραγωγής κινητήρων στην Πολωνία, καθιστώντας το οικονομοτεχνικό περιβάλλον της γειτονικής χώρας γνώριμο για τους τεχνοκράτες της γερμανικής φίρμας.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα που διαθέτει η Πολωνία είναι αυτό της εύκολης, χερσαίας σύνδεσης τόσο με τη Γερμανία όσο και με άλλες χώρες της Ευρώπης στις οποίες εδρεύουν βασικοί προμηθευτές της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σε κάθε περίπτωση, η κατασκευή του νέου εργοστασίου της Volkswagen δεν θα ξεκινήσει πριν το 2025, ενώ η έναρξη της λειτουργίας του υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει το 2027, ώστε να συμπέσει χρονικά με το Big Bang της ηλεκτροκίνησης και της θεαματικής ανάπτυξης της ηλεκτροκίνητης γκάμας της Volkswagen.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο παρελθόν και το όνομα της Ελλάδας είχε προστεθεί στη μακρά λίστα με τις εκείνες τις χώρες που διεκδικούσαν μια… γιγαντιαία επένδυση από την Volkswagen με τις τότε πληροφορίες να μιλούν για τη δημιουργία ενός κέντρου έρευνας και εξέλιξης και για διευκολύνσεις τις οποίες θα παρείχε η Ελληνική Κυβέρνηση με σκοπό να κατακτήσει τον ελληνικό «φάκελο» ελκυστικότερο.

Φυσικά, η Volkswagen δεν προχώρησε σε κάποια κίνηση που θα μπορούσε να διατηρήσει τις ελπίδες της χώρας μας ζωντανές και πλέον όπως όλα δείχνουν προσανατολίζεται σε ασφαλέστερες επιλογές. 

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ