Το νέο coupe SUV της Volkswagen αποκαλύφθηκε

Volkswagen Taigo

Ένα ακόμα συμπαγών διαστάσεων SUV έρχεται να προσθέσει η Volkswagen στην γκάμα της, αποκαλύπτοντας το ιδιαίτερο σε χαρακτήρα και σχεδιασμό Taigo.

To νέο όχημα ελευθέρου χρόνου των Γερμανών θυμίζει έντονα το μέχρι σήμερα γνωστό T-Cross στο οποίο και βασίζεται, ωστόσο, παρατηρώντας τον τρόπο με τον οποίο η οροφή του αμαξώματος συναντά το πίσω τμήμα αντιλαμβάνεσαι την ιδιαιτερότητα μια πρότασης που κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως coupe SUV.

Από την εξοπλιστική γραμμή R-Line δεν λείπουν άλλωστε και εκείνα τα στοιχεία που υπογραμμίζουν το δυναμικό προφίλ του αυτοκινήτου, με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα των προφυλακτήρων και των μεγαλύτερων εισαγωγών αέρα στο ρύγχος του αμαξώματος.

Volkswagen Taigo
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά στις διαστάσεις, με μήκος 4,26 μέτρα το Volkswagen Taigon κινείται στα επίπεδα του T-Roc, αν και το μεταξόνιό του δεν διαφοροποιείται από εκείνο του T-Cross. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι παρά τη σχεδιαστική ιδιαιτερότητα του Taigo, ο χώρος των αποσκευών ξεκινά από τα 426 λίτρα.

Κρίνοντας, πάντως, από το εσωτερικό του αυτοκινήτου, το Taigon ΄δείχνει να ακολουθεί το παράδειγμα του πρόσφατα ανανεωμένου Polo, συνδυάζοντας στις πλουσιότερες εξοπλιστικές εκδόσεις του τον ψηφιακό πίνακα οργάνων με την κεντρικά τοποθετημένη οθόνη αφής των 9,2 ιντσών και τα χειριστήρια αφής του συστήματος κλιματισμού.

Volkswagen Taigo

Περνώντας στους κινητήρες, την αρχή κάνει ο τρικύλινδρος TSI χωρητικότητας 1,0 λίτρου και απόδοσης 95 ίππων, ο οποίος προσφέρεται σε διαμόρφωση 110 ίππων. Η ισχυρότερη έκδοση του αυτοκινήτου εφοδιάζεται με τον τετρακύλινδρο TSI του 1,5 λίτρου αποδίδοντας 150 ίππους.

Ανάλογα με την έκδοση, θα μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα στο μηχανικό κιβώτιο των έξι σχέσεων και το ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Volkswagen Taigo

Το Volkswagen Taigo θα διατεθεί σε 28 διαφορετικές χώρες, με τις πωλήσεις να ξεκινούν πριν το τέλος του έτους.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ