Το Volkswagen ID. Buzz μετατρέπεται σε αυτοκινούμενο

Volkswagen ID. Buzz

Μπορεί η Volkswagen να έχει ανακοινώσει την παραγωγή ενός αυτοκινούμενου τροχόσπιτου (California) που θα βασίζεται στο σύγχρονο ID Buzz, δηλαδή στο Bulli, όμως αυτό δεν θα συμβεί νωρίτερα από το 2025.

Η γερμανική εταιρεία Alpin Camper αναλαμβάνει από τώρα το έργο της πλήρους μεταμόρφωσης του εσωτερικού του νέου ηλεκτρικού van, ώστε αυτό να αποκτήσει τον πλέον εκδρομικό και ταξιδιωτικό χαρακτήρα.

Παρουσιάστηκε πρόσφατα κατά τη διάρκεια έκθεσης τουρισμού και αναψυχής στην Στουτγάρδη και αναμένεται να κάψει καρδιές.

vw id. buzz camper b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο δείγμα του αυτοκινήτου που μετασκευάστηκε, έχει λευκό χρώμα στο αμάξωμα με κάποιες λεπτομέρειες σε μαύρο. Εξωτερικά δεν ξεχωρίζει σχεδόν σε τίποτα σε σχέση με το εργοστασιακό μοντέλο, με εξαίρεση την αναδιπλούμενη τέντα στην οροφή, που μοναδικό λόγο ύπαρξης έχει, να προσφέρει περισσότερο ύψος για τα κεφάλια των επιβατών. Πιθανολογούμε ότι μελλοντικά, ίσως φιλοξενήσει και κάποιου είδους κρεβάτι, που συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Μέσα ωστόσο έχει γίνει πολλή δουλειά. Ένα μικρό σαλόνι με όλες τις ανέσεις είναι σίγουρο πως θα εκτιμηθεί δεόντως από τα μοντέρνα παιδιά των λουλουδιών. Υπάρχει φυσικά η απαραίτητη εστία κουζίνας, ένα μικρό ψυγείο, ενώ ο μακρόστενος πάγκος μετατρέπεται εύκολα σε διπλό κρεβάτι.

vw id. buzz camper c

Πληροφορίες σχετικά με τα μηχανικά μέρη δεν έχουμε, αλλά εικάζουμε πως δεν πρέπει να έχει γίνει καμία απολύτως αλλαγή. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 204 ίππους και 310 Nm ροπής, με την αυτονομία των 400 περίπου χιλιομέτρων να είναι ένα ερωτηματικό, μια και το πρόσθετο βάρος προφανώς θα την επηρεάσει αρνητικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ