Η Volkswagen εξηλεκτρίζει την Αστυπάλαια -Ξεκίνησαν οι παραδόσεις οχημάτων σε ιδιώτες

Volkswagen Α

Τα πρώτα ηλεκτροκίνητα μοντέλα ιδιωτών έφτασαν στην Αστυπάλαια στο πλαίσιο του προγράμματος που φιλοδοξεί να οδηγήσει στον πλήρη εξηλεκτρισμό του αιγαιοπελαγίτικου νησιού.

Έναν ακόμα λόγο ώστε να αισιοδοξούν για όσα τους επιφυλάσσει το μέλλον έχουν οι κάτοικοι της Αστυπάλαιας βλέποντας τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Volkswagen να καταφθάνουν στο νησί.

Μέχρι σήμερα, τα ηλεκτρικά οχήματα που είχαν παραδοθεί από την Volkswagen ήταν για τις ανάγκες δημόσιων υπηρεσιών, συνεπώς το τουρκουάζ ID.3 το οποίο πάτησε τους τροχούς του στο αιγαιοπελαγίτικο νησί είναι το πρώτο μοντέλο της γερμανικής φίρμας που παραδίδεται σε ιδιώτη.

Volkswagen-Αστυπάλαια
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, οι παραδόσεις ηλεκτροκίνητων μοντέλων του ομίλου Volkswagen σε ιδιώτες θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα καθώς είναι δρομολογημένη η αποστολή ενός  Volkswagen ID.4, ενός e-up! και ενός Seat Mo.

Ταυτόχρονα υλοποιείται και ένα πρόγραμμα απόσυρσης των συμβατικών οχημάτων που κυκλοφορούν στο νησί  ώστε να επιτευχθεί ο πλήρης εξηλεκτρισμός του.

Volkswagen-Αστυπάλαια

Το προσεχές καλοκαίρι, η Volkswagen θα αναπτύξει στην Αστυπάλαια μια πρωτοποριακή υπηρεσία διαμοιρασμού ηλεκτρικών οχημάτων, στοχεύοντας στον σημαντικό περιορισμό των αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που κυκλοφορούν σήμερα σε αυτό.

Ο Θάνος Παπαγιάννης, ο πρώτος ιδιοκτήτης ID.3 στην Αστυπάλαια, είναι υπέρμαχος της ηλεκτροκίνησης και το νέο του ηλεκτρικό όχημα αντικαθιστά ένα Volkswagen Golf τρίτης γενιάς: "Η ηλεκτροκίνηση ταιριάζει απόλυτα με την Αστυπάλαια. Οι αποστάσεις εδώ είναι μικρές, η κατανάλωση ενέργειας είναι χαμηλή και το δίκτυο φόρτισης είναι πλέον πολύ καλά ανεπτυγμένο. Ελπίζω πραγματικά ότι η Αστυπάλαια θα εμπνεύσει άλλες περιοχές να αυξήσουν τις προσπάθειές τους για την προστασία του κλίματος υιοθετώντας λύσεις ηλεκτροκίνησης». δήλωσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ