Έκανε χειρονομίες στην κάμερα και «έφαγε» πρόστιμο 5.000 ευρώ -Ποια κίνηση τιμωρείται στην Ελλάδα

policeeu

Βαθιά το χέρι στην τσέπη χρειάστηκε να βάλει οδηγός που προέβη σε άσεμνες χειρονομίες εις βάρος τεχνητού μέσου βεβαίωσης παραβάσεων.

Η καθημερινή κίνηση στην αστική ζούγκλα δοκιμάζει τα όρια της υπομονής των οδηγών, με πολλούς να ξεφεύγουν, προβαίνοντας σε χειρονομίες, βωμολοχίες και κάθε άλλη εκδήλωση αγανάκτησης.

Αυτό, ωστόσο, που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι η εφόσον αποκλίνουν από το πλαίσιο ευπρέπειας, ενώ βρίσκονται πίσω από το τιμόνι, κινδυνεύουν να βάλουν… βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Πρόκειται για κάτι που μπορούν να επιβεβαιώσουν ορισμένοι οδηγοί ειδικά στη Γερμανία οι οποίοι χρειάστηκε να πληρώσουν κάποια ιδιαίτερα πρόστιμα. Μάλιστα, όχι επειδή επέδειξαν απρεπή συμπεριφορά εις βάρος κάποιου συμπολίτη τους ή τροχονόμων, αλλά… καμερών ταχύτητας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
κάμερα ταχύτητας

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ένας 53χρονος οδηγός από την πόλη Πάσσαου της Βαυαρίας όταν περνούσε από το σημείο που βρισκόταν βαν της αστυνομίας με κάμερα ταχύτητας στο εσωτερικό του, θεώρησε σοφό να σηκώσει το μεσαίο του δάκτυλο.

Δεν γνώριζε ωστόσο ότι δίπλα στο βαν υπήρχαν άνδρες της Τροχαίας οι οποίοι συνέταξαν αναφορά για εξύβριση εις βάρος των αρχών. Ακολούθησε 9μηνη έρευνα, στη συνέχεια ακρόαση από δικαστήριο και εις βάρος του οδηγού επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι δεν είναι το πρώτο περιστατικό…. ανύψωσης του μεσαίου δακτύλου σε κάμερες ταχύτητας που σημειώνεται στη Γερμανία. Σύμφωνα με γερμανικά Μέσα, ένας οδηγός στην πόλη Ράτινγκεν πιάστηκε να οδηγεί με 60 χλμ./ώρα σε δρόμο με όριο ταχύτητας 50 χλμ./ώρα.

Αντί για πρόστιμο, ωστόσο, ύψους 20 ευρώ που επισύρει αυτή η μικρή υπέρβαση του ορίου, χρειάστηκε να βγάλει από την τσέπη του 1.500 ευρώ, καθώς ενόσω περνούσε από την κάμερα ταχύτητας έδειχνε επιδεικτικά το δάκτυλό του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Γερμανία, οι εν λόγω χειρονομίες δεν αποτελούν απλά… μικρά σφάλματα, αλλά θα μπορούσαν να οδηγήσουν έως και σε φυλάκιση ενός έτους.

νευριασμένος οδηγός

Ίδιο διάστημα πίσω... από τα φυλακής τα σίδερα μπορεί να μείνει και στην Ελλάδα ο οδηγός που συμπεριφέρεται με πράξεις ή λόγια, υβριστικά ή απειλητικά προς τα όργανα που εκτελούν υπηρεσία τροχαίας κίνησης (Άρθρο 45 «Ειδικές υποχρεώσεις οδηγών και πεζών προς τα αστυνομικά όργανα και τους σχολικούς τροχονόμους»).

Όσοι τώρα στην Ελλάδα εξαπολύουν βωμολοχίες και χειρονομίες εις βάρος άλλων οδηγών τιμωρούνται με πρόστιμο 200 ευρώ, αλλά και με αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας μετά των κρατικών πινακίδων του οχήματος για 10 ημέρες.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ