Τυφλός οδηγός έσπασε κάθε ρεκόρ ταξιδεύοντας με 340 χλμ./ώρα (Video)

Dan Parker

Κόντρα στους φόβους και τις πιθανότητες, ένας τυφλός και πρώην οδηγός αγώνων κατέρριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ αγγίζοντας την ταχύτητα των 340 χλμ./ώρα.

Η απώλεια της όρασής του, σε ένα τρομακτικό ατύχημα τον Μάρτιο του 2012, δεν αποδείχθηκε αρκετή ώστε να κρατήσει τον Αμερικανό Dan Parker μακριά από το αγαπημένο του σπορ.

Δέκα χρόνια, λοιπόν, μετά τον σοβαρό τραυματισμό, ο Dan Parker όχι μόνον επέστρεψε στις αγωνιστικές πίστες αλλά βάλθηκε να σημειώσει ένα νέο ρεκόρ ταχύτητας, γράφοντας το όνομά του στο γνωστό σε όλους Βιβλίο Guinness.

Dan Parker
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πίσω από το τιμόνι μιας ειδικά τροποποιημένης Chevrolet Corvette C6, o Αμερικανός οδηγός αγώνων συνέτριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, αναπτύσσοντας στο σιρκουί Spaceport America του Νέου Μεξικού την ταχύτητα των 339,64 χλμ./ώρα.

Αυτή μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που ο Dan Parker πετυχαίνει κάτι τέτοιο, καθώς το 2020 έσπασε το ρεκόρ ταχύτητα τυφλού οδηγού μοτοσικλέτας αναπτύσσοντας στις αλυκές του Bonneville την ταχύτητα των 246 χλμ./ώρα.

Dan Parker

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για την επίτευξη του νέου ρεκόρ, Ο Dan Parker ακολούθησε μια σκληρή προετοιμασία διάρκειας 4 1/2 ετών, η οποία του επέτρεψε να αναπτύξει την ταχύτητα των 339,64 χλμ./ώρα χωρίς να βλέπει.

Μέχρι και την 1η Απριλίου του 2022, ο ταχύτερος άνθρωπος στον πλανήτη που είχε οδηγήσει χωρίς να βλέπει ήταν ο Mike Newman, έχοντας φτάσει έως τα 322,69 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ