Τσουχτερό πρόστιμο σε βενζινάδικο για «πειραγμένη» αντλία

prostimo pratirio igrwn kausimwn

Οι ελεγκτικές αρχές εντόπισαν ένα ακόμα πρατήριο υγρών καυσίμων το οποίο επιχειρούσε να πλουτίσει μέσω πειραγμένων αντλιών.

Σε έξαρση βρίσκονται, όπως, φαίνεται οι απάτες με την «κλοπή της μάνικας» σε πρατήρια υγρών καυσίμων, με πολλά να προσπαθούν να θησαυρίσουν, κλέβοντας από τον καταναλωτή μεγάλο ποσοστό της ποσότητας που πληρώνει.

Πρόσφατα, μάλιστα, οι ελεγκτικές αρχές επέβαλαν πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Νίκαια, διότι μετά από έλεγχο τη Δευτέρα 18/04/ 2022, βρήκαν μια αντλία αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων με απόκλιση μετρητή 0,8%, όταν το μέγιστο επιτρεπτό όριο είναι 0,5%.

Υπήρχε, δηλαδή, μεγαλύτερη - από την επιτρεπτή - απόκλιση μεταξύ της ποσότητας βενζίνης που υποδέχονταν τα οχήματα στα ρεζερβουάρ τους και της αντίστοιχης που καταγραφόταν στην αντλία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι έλεγχοι στα πρατήρια υγρών καυσίμων συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να αντιμετωπιστεί το κύκλωμα καταδολίευσης ή αλλοίωσης του εξοπλισμού των οργάνων μέτρησης καυσίμων.

Από τη μεριά του, ο καταναλωτής, επιβάλλεται να προχωρά στην προσεκτική επιλογή των βενζινάδικων, ώστε να αποφεύγει τις παγίδες, οι οποίες «κλέβουν» από την τσέπη του, και ενίοτε μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στον κινητήρα του αυτοκινήτου του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Με την υπ. αρ. πρωτ. 349647/20-04-2022 απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Πειραιά και Νήσων επεβλήθη πρόστιμο δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000€) στην επιχείρηση πρατήριο υγρών καυσίμων με την επωνυμία ___ που βρίσκεται στη Νίκαια στην οδό Λαοδικείας & Ήρας 7 και έδρα στην οδό Γρηγορίου Ε’ Νίκαια, με  Α.Φ.Μ.___ και  Δ.Ο.Υ. ΝΙΚΑΙΑΣ, διότι  κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε από την υπηρεσία μας στις 18/04/2022 ημέρα Δευτέρα βρέθηκε μία αντλία με S/N 46-1117434 μάρκας WAYNE  και προϊόν βενζίνη αμόλυβδη 95 οκτανίων με απόκλιση μετρητή -0,8% (με μέγιστο επιτρεπτό όριο -0,5%) κατά παράβαση του άρθρου 20 παρ. 3α του Ν. 4177/2013 (ΦΕΚ 173 Α΄-8/8/2013) όπως ισχύει.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ