Ο δρόμος που τρως πρόστιμο εάν πηγαίνεις κάτω από 120 χλμ./ώρα – Πού βρίσκεται

Emirate Highway 3

Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί κάποιος να κινηθεί σε έναν αυτοκινητόδρομο είναι ένα θέμα που εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο διαρκούς συζήτησης, κανείς όμως δεν μιλά για το ελάχιστο όριο κίνησης σε αυτούς.

Η κουβέντα για το μέγιστο όριο ταχύτητας είναι ατελείωτη, ενώ τον τελευταίο καιρό την έχουμε δει να «ανοίγει» ακόμα πιο πολύ για λόγους ασφάλειας, περιβάλλοντος και φυσικά προφύλαξης των διαθέσιμων πόρων.

Emirate Highway 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχει όμως μία χώρα στον πλανήτη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που οι υποστηρικτές για την αύξηση της μέγιστης ταχύτητας κίνησης σε αυτοκινητόδρομο, ξεπέρασαν σαφώς τους επικριτές τους.

Το πλούσιο εμιράτο της Μέσης Ανατολής, γνωρίζει τρομερή οικονομική άνθηση, προσελκύοντας ξένες επενδύσεις και πολλά πετροδόλλαρα. Πρόκειται για έναν «παράδεισο» των αυτοκινήτων, με αυτοκινητόδρομους οκτώ λωρίδων και «παιδικό» κόστος βενζίνης.

Emirate Highway 1

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και το γεγονός ότι λόγω γεωγραφίας και «ηλικίας» του κράτους, οι δρόμοι που έχουν κατασκευαστεί είναι σχεδόν αποκλειστικά ευθείες. Ένας τέτοιος δρόμος είναι και αυτός που συνδέει το Ντουμπάι με το Άμπου Ντάμπι.

Το όριο ταχύτητας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχει καθοριστεί στα 120 χλμ./ώρα, ενώ σε ορισμένα τμήματα του αυτοκινητόδρομου το όριο ανεβαίνει 140 χλμ./ώρα. Η αλήθεια όμως είναι ότι κανείς ουσιαστικά δεν ταξιδεύει σε αυτή τη χώρα με μικρότερη ταχύτητα, επιτρέποντας ουσιαστικά την κίνηση με ταχύτητα 150 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Emirate Highway 4

Αυτή την περίοδο όμως, το Άμπου Ντάμπι έχει εισαγάγει ένα νέο ελάχιστο όριο ταχύτητας σε δύο από τις λωρίδες ενός από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης. Ο αυτοκινητόδρομος Sheikh Mohammed bin Rashed είναι από τις κύριες οδικές αρτηρίες και στις δύο από τις τέσσερις λωρίδες του η ελάχιστη ταχύτητα κίνησης είναι 120 χλμ./ώρα.

Το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει από την 1η Απριλίου για 62 χιλιόμετρα αυτού του αυτοκινητόδρομου και η παραβίασή του επιφέρει χρηματική ποινή 100 ευρώ. Σκοπός αυτού του μέτρου είναι να επιταχυνθεί η ροή της κυκλοφορίας, αποτρέποντας με αυτό τον τρόπο τα πιο αργά οχήματα να κυκλοφορούν σε αυτές τις λωρίδες. Σε κάθε περίπτωση, η μέγιστη ταχύτητα εξακολουθεί να είναι 140 χλμ./ώρα σε αυτό το τμήμα του αυτοκινητόδρομου.

Emirate Highway 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της αστυνομίας του Άμπου Ντάμπι, το 78% των οδηγών είναι υπέρ αυτού του μέτρου, αναγκάζοντας τα αργά οχήματα να χρησιμοποιούν τις δεξιές λωρίδες.

Για την ιστορία και μόνον, αξίζει να αναφέρουμε ότι το ελάχιστο όριο ταχύτητας στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους είναι 70 χλμ./ώρα, συνεπώς όποιος κινείται με ταχύτητα μικρότερη των 70 χλμ./ώρα κινδυνεύει με την επιβολή του προστίμου των 80 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ