Τρομακτική καραμπόλα στη χιονισμένη Εθνική Οδό (Video)

Καραμπόλα αυτοκινήτων

Την επικινδυνότητα του ολισθηρού οδοστρώματος επαναφέρει στο προσκήνιο της επικαιρότητας μια τρομακτική καραμπόλα η οποία σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μιας σφοδρής χιονόπτωσης.

Το γεγονός ότι η οδήγηση στο χιόνι και τον πάγο κρύβει κινδύνους έρχεται να μας υπενθυμίσει ένα video από μια τρομακτική καραμπόλα που σημειώθηκε στο εθνικό δίκτυο της Ολλανδίας.

Με το οδόστρωμα να έχει καλυφθεί από χιόνι, το κακό δεν αργεί να γίνει καθώς μια απρόσμενη ακινητοποίηση των προπορευόμενων οχημάτων αναγκάζει τα επερχόμενα αυτοκίνητα και φορτηγά να επιβραδύνουν.

Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις κάποιο οδηγοί καταφέρνουν να ακινητοποιήσουν το όχημά τους με ασφάλεια, κάποιοι άλλοι όμως όχι με αποτέλεσμα να προκληθούν πολλαπλές συγκρούσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα ανάμεσα σε αυτά τα οχήματα που αποτυγχάνουν στη διαδικασία της επιβράδυνσης είναι και φορτηγά, δημιουργώντας εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες.

Η κίνηση κάποιων να σταθμεύσουν τα οχήματά τους στην άκρη του αυτοκινητόδρομου και να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητά τους αποδείχθηκε σωτήρια, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αποφύγει σε αυτές τις συνθήκες έναν σοβαρό τραυματισμό.

Αυτή δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που έρχεται στο φως της δημοσιότητας κάποιο video από καραμπόλα αυτοκινήτων σε χιονισμένο ή παγωμένο δρόμο, αναδεικνύοντας τον κίνδυνο που διατρέχουν εκείνοι οι οδηγοί οι οποίο δυσκολεύονται να αντιληφθούν ότι σε ένα ολισθηρό οδόστρωμα η δυνατότητα επιβράδυνσης και ακινητοποίησης ενός αυτοκινήτου είναι περιορισμένη και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να συγχέεται με την ικανότητα ενός οχήματος να κυλά πάνω σε μια επιφάνεια καλυμμένη από χιόνι και πάγο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ