Σε ποια πόλη η Τροχαία βεβαίωνε πάνω από 1.000 κλήσεις καθημερινά για 1 μήνα;

trxx

Το ίδιο χρονικό διάστημα, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 522 τροχαία ατυχήματα με 602 παθόντες.

Περισσότερες από 1.000 παραβάσεις την ημέρα καθ΄όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου βεβαίωσε η Τροχαία στην Αττική αφαιρώντας παράλληλα και τις περισσότερες φορές τις άδειες οδήγησης των παραβατών οδηγών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα και στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, κατά το μήνα Οκτώβριο του 2026 βεβαιώθηκαν 31.812 παραβάσεις (1.026 κλήσεις καθημερινά) από τις οποίες 251 σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν 1.089 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 65 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, 1.792 παραβάσεις ορίου ταχύτητας, 267 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 644 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου, 1.348 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 2.124 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και 81 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 522 τροχαία ατυχήματα με 602 παθόντες και ειδικότερα 14 θανατηφόρα με 15 νεκρούς, 9 σοβαρά με 9 σοβαρά τραυματίες και 499 ελαφρά με 578 ελαφρά τραυματίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ