«Τριγμοί» στην Tesla ελέω Musk και πτώσης πωλήσεων στην Κίνα

Elon Musk Tesla

Η μετοχή της Tesla βρίσκεται σε καθοδική πορεία και αγγίζει τις χαμηλότερές της τιμές μετά το Σεπτέμβριο του 2020, μετά το tweet του Elon Musk τη Δευτέρα (8/11) ότι σκέφτεται να πουλήσει μερίδιο 10% των μετοχών του.

Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρας της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας άνοιξε μια διαδικτυακή ψηφοφορία στο Twitter, ρωτώντας του ακόλουθούς του αν πρέπει να πουλήσει το 10% του μεριδίου του - ποσοστό που τιμάται, σήμερα, πάνω από 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έκλιναν προς την πώληση του μεριδίου, και ο Musk αναμένεται να προχωρήσει στη διάθεση του 10% των μετοχών του στο προσεχές διάστημα. Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο εξάδελφος του Musk και διευθυντής της Tesla, Kimbal Musk, διέθεσε μετοχές αξίας άνω των 100 εκατ. δολαρίων. Συνολικά η αξία της Tesla υπολογίζεται ότι ξεπερνά το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην πτώση της μετοχής της Tesla συνέβαλλε και ένα tweet του επιδραστικού στις ΗΠΑ Michael Burry, που έγραψε πως ο Musk αναγκάζεται να πουλήσει μέρος των μετοχών του εξαιτίας προσωπικών δανείων που έχει συνάψει, και τα οποία είναι συνδεδεμένα με τη μετοχή της εταιρείας. Συγκεκριμένα, ο Burry ανέφερε ότι ο Musk έλαβε αφορολόγητα δάνεια τον περασμένο Ιούνιο υποθηκεύοντας 88,3 εκατομμύρια μετοχές του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέραν την ψηφοφορίας του Musk στο Twitter, πιέσεις στην τιμή της μετοχής της εταιρείας άσκησε και η ανακοίνωση ότι οι πωλήσεις της εταιρείας στην Κίνα (συνολικά 54.391) σημείωσαν πτώση κατά 3% σε σχέση με το Σεπτέμβριο. Όμως γενικώς οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην ασιατική χώρα σημείωσαν πτώση τον Οκτώβριο, κατά 14% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι. Πωλήθηκαν, δηλαδή, στηην Κόνα 1,74 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Μόνο τον Οκτώβριο.

Παρά την πτώση της μετοχής της Tesla κατά περίπου 12% τις τελευταίες μέρες, η τιμή της παραμένει κατά περίπου 47% υψηλότερη σε σχέση με το ίδιο διάστημα πριν από ένα χρόνο - καθώς ο αμερικανικός γίγαντας συνεχίζει να επιτυγχάνει αστρονομικά κέρδη.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ