«Τρελές» προσλήψεις από την Tesla – Έως και 600 νέοι εργαζόμενοι τον μήνα

Tesla κανόνες εργασίας

Με αμείωτη ένταση επανδρώνει η Tesla το Gigafactory της στη Γερμανία, προχωρώντας σε εκατοντάδες προσλήψεις σε μηνιαία βάση.

«Πυρετός» προσλήψεων από την ηγέτιδα δύναμη στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, Tesla, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την παραγωγική δραστηριότητα στο πρώτο Gigafactory της επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Ειδικότερα, η εταιρεία του Elon Musk προσλαμβάνει από 500 έως και 600 ανθρώπους σε μηνιαία βάση, για τη στελέχωση του εργοστασίου της κοντά στο Βερολίνο, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου του Βραδενβούργου, Joerg Steinbach.

Πρόσθεσε, δε, ότι η Tesla διατηρεί στενή συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Απασχόλησης, προσφέροντας εργασία στους εργαζομένους που αποχώρησαν από γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήδη στο Gigafactory απασχολούνται από 4.100 έως 4.500 άνθρωποι, το 10% των οποίων προέρχονται από ξένες χώρες και κυρίως από την Πολωνία.

tesla εργοστάσιο

Η παραγωγική μονάδα της Tesla κοντά στο Βερολίνο βρίσκεται σε λειτουργία από τα τέλη Μαρτίου. Προς το παρόν το εργοστάσιο των 227.000 τ.μ. κατασκευάζει αποκλειστικά το Tesla Model Y, ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο τη γραμμή συναρμολόγησης θα περνά και το Model 3. Η μέγιστη ετήσια παραγωγή ανέρχεται σε 500.000 αυτοκίνητα.

Ο Joerg Steinbach επισήμανε ότι από τις 23 Μαΐου το εργοστάσιο λειτουργεί με δύο βάρδιες, ενώ προς το τέλος του έτους θα προστεθεί και μία τρίτη, ώστε να ενισχυθεί η παραγωγή.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, ο ισχυρός άνδρας της Tesla, Elon Musk, είχε κάνει λόγο για περικοπές προσωπικού κατά 10%, σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγω… του κακού προαισθήματός του για την οικονομία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγες ώρες μετά, όμως, θέλησε να… ηρεμήσει τα πνεύματα, επισημαίνοντας ότι ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων θα αυξηθεί τους επόμενους 12 μήνες, αλλά οι μισθοί πρέπει να μείνουν σταθεροί.

Σημειωτέον ότι η Tesla ενισχύει το δυναμικό της και στην Ελλάδα, στελεχώνοντας το κέντρο service και παράδοσης αυτοκινήτων  στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, αλλά και το ερευνητικό κέντρο στο «Δημόκριτο» στην Αγία Παρασκευή. - Δείτε τις θέσεις εδώ.

tesla

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ