Σε τράκαρε αυτοκίνητο και έφυγε; Πώς μπορείς να βρεις αμέσως τα στοιχεία του

Τροχαίο ατύχημα

Λύσεις δίνει η νέα εφαρμογή Open Car σε περιπτώσεις σαν την εγκατάλειψη οχήματος μετά από ατύχημα, αφού μόνο μέσω της πινακίδας μπορεί κάποιος να βρει χρήσιμα στοιχεία για το όχημα που ψάχνει.

Στον «αέρα» βρίσκεται από χθες η πλατφόρμα Open Car για όλα τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στην Ελλάδα, ύστερα από τη σχετική δημιουργία της από τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στην πλατφόρμα αυτή μπορεί κανείς να μπει είτε από το gov.gr, επιλέγοντας την ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και στη συνέχεια την υποενότητα «Μετακινήσεις», είτε απευθείας, απλώς πληκτρολογώντας το opencar.services.gov.gr.

Μόλις μπει στην πλατφόρμα, ο χρήστης αναγράφει την πινακίδα του οχήματος που τον ενδιαφέρει και στη συνέχεια το σύστημα παρουσιάζει τις παρακάτω πληροφορίες:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Αριθμός Κυκλοφορίας
  • Τύπος αυτοκινήτου
  • Κατάσταση (σε κίνηση ή μη)
  • Κατασκευαστής (εργοστάσιο)
  • Χρώμα
  • Ημερομηνία έναρξης ασφάλισης
  • Ημερομηνία λήξης ασφάλισης

Πρόκειται για στοιχεία που μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στην περίπτωση ενός ατυχήματος με εγκατάλειψη, αφού μόνο με τα στοιχεία της πινακίδας του οχήματος που προκάλεσε το ατύχημα και έφυγε, μπορεί κανείς να δει εάν αυτό είναι ασφαλισμένο ή όχι, να επιβεβαιώσει μέσω του τύπου και του χρώματός του εάν είναι όντως αυτό που προκάλεσε το ατύχημα κ.λπ.

upd 17/02/2022 17:00: Όπως μας ενημέρωσαν πολλοί αναγνώστες, από σήμερα το μεσημέρι η πλατφόρμα ΔΕΝ αναφέρει πλέον τον τύπο του αυτοκινήτου και το χρώμα

Σημειώστε πάντα ότι και για λόγους προσωπικών δεδομένων, δεν μπορείτε να βρείτε στοιχεία για τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, αλλά μόνο τα στοιχεία που αναφέραμε.

Δείτε σε εικόνες τη διαδικασία του Open Car

Open Car
Open Car
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Open Car

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ