Όλη η Τουρκία στα πόδια της Tesla -Τι ειπώθηκε ανάμεσα σε Ερντογάν και Ίλον Μασκ

Musk-Erdogan

Μια νέα συνάντηση ανάμεσα στον Τούρκο Πρόεδρο και τον επικεφαλής της Tesla, Ίλον Μασκ, επαναφέρει στο προσκήνιο το σενάριο που θέλει την Τουρκία να προσφέρει «γη και ύδωρ» στην Tesla για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στη γείτονα χώρα.

Στην απαραίτητη… αναθέρμανση της σχέσης που τον συνδέει με τον επικεφαλής της Tesla, Ίλον Μασκ προχώρησε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ο Ερντογάν είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει μια σύντομη κουβέντα με τον πολυμήχανο Ίλον Μασκ, συζητώντας μεταξύ άλλων τις προοπτικές επέκτασης της συνεργασίας ανάμεσα στα δύο μέρη.

Elon Musk - Erdogan

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως γνωστόν, η κατασκευή μιας μονάδας παραγωγής από την Tesla σε τουρκικό έδαφος αποτελεί διακαή πόθο του Ερντογάν, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να απευθύνει μια νέα πρόσκληση στον Ίλον Μασκ για να επισκεφθεί την Τουρκία και να εξετάσει ιδίοις όμασσι τις προοπτικές επέκτασης των δραστηριοτήτων του προς… ανατολάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο επικοινωνίας του Τούρκου Προέδρου, ο Ερντογάν προσκάλεσε τον Ίλον Μασκ να παρευρεθεί στην έκθεση τεχνολογίας «Teknofest», οι οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην πόλη της Σμύρνης.

Elon Musk - Erdogan

Από τη δική του πλευρά, ο επικεφαλής της Tesla δήλωσε ότι αρκετοί προμηθευτές συνεργάζονται ήδη με την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία και πως η Τουρκία συνιστά μία από τις επικρατέστερες χώρες για την κατασκευή του νέου εργοστασίου της Tesla.

Στο πλαίσιο της ίδιας συνάντησης, συζητήθηκε και η ανάπτυξη των υπηρεσιών της SpaceX στη γείτονα χώρα μετά και την απόκτηση από την αμερικανική εταιρεία των απαραίτητων αδειών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι τον περασμένο Ιούλιο, ο Ίλον Μασκ είχε συνάντηση και με τον Εμανουέλ Μακρόν, συζητώντας με τον Γάλλο Πρόεδρο το ενδεχόμενο της κατασκευής σε γαλλικό έδαφος του νέου εργοστασίου της Tesla.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ