Τουρκία: Έτσι εξαφανίζουν τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε δευτερόλεπτα (Video)

παράνομη στάθμευση φορτηγά απομακρύνουν οχήματα

Υπόθεση δευτερολέπτων αποτελεί στη γειτονική Τουρκία η απομάκρυνση των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων που εμποδίζουν την κυκλοφορία.

Με δεδομένο ότι η παράνομη στάθμευση μπορεί να δυσχεράνει σε σημαντικό βαθμό την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας, προκαλώντας ασφυξία στο οδικό δίκτυο, πολλές πόλεις ανά τον κόσμο λαμβάνουν αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Ανάμεσα σε αυτές και η γειτονική Τουρκία, η οποία έχει καταφύγει σε ένα τολμηρό μέτρο, με στόχο τον παραδειγματισμό όσων κάνουν δυσκολότερες τις μετακινήσεις των συμπολιτών τους.

Εδώ και αρκετά χρόνια, οι ασυνείδητοι οδηγοί κινδυνεύουν να έρθουν αντιμέτωποι με περονοφόρα ανυψωτικά φορτηγά τα οποία σηκώνουν τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα και τα απομακρύνουν από το σημείο μέσα σε μόλις ένα λεπτό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρακτηριστικό είναι ένα βίντεο που δείχνει τη στιγμή ανύψωσης ενός Renault Clio έξω από αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Οι αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης έξω από τους δρόμους του αεροδρομίου δεν πτοούνται από το γεγονός ότι το Clio είχε ενεργοποιημένο το αλάρμ, κάτι που σήμαινε ότι ο οδηγός θα επέστρεφε σύντομα στο αυτοκίνητό του.

Έτσι, τo φορτηγό ανυψώνει το γαλλικό μικρό μοντέλο και μετά την τοποθέτηση στην πλατφόρμα του, το απομακρύνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από το σημείο.

Όλη η διαδικασία ανύψωσης και τοποθέτησης του αυτοκινήτου στην πλατφόρμα του φορτηγού πραγματοποιείται μέσα από την καμπίνα του τελευταίου μέσω ενός joystick.

Κακήν κακώς απομακρύνονται και τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα στα κέντρα των τουρκικών πόλεων. Ενδεικτικό είναι ένα βίντεο με πρωταγωνιστή ένα sedan μάρκας Hyundai που απομακρύνεται από το περονοφόρο φορτηγό μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αυτό τον τρόπο οι τουρκικές αρχές θέλουν να δώσουν ένα τέλος στην αναρχία στους δρόμους, καθιστώντας ξεκάθαρο στους οδηγούς ότι η παράνομη στάθμευση τιμωρείται με συνοπτικές διαδικασίες.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ