Το Toyota Yaris θα κυκλοφορήσει και με σήματα Mazda

Mazda2 2023 Spy Shot 1

Η Mazda συνεργάζεται μία ακόμα φορά με την Toyota για τον αντικαταστάτη του σουπερμίνι 2.

Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες της Ιαπωνίας έχουν μια μακροχρόνια τεχνολογική συνεργασία που περιλαμβάνει και την από κοινού εξέλιξη ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης.

Η τελευταία γενιά του Mazda2 ευρωπαϊκών προδιαγραφών ανανεώθηκε πρόσφατα και η ιαπωνική εταιρεία βρίσκεται ήδη σε διαδικασία προετοιμασίας για την έλευση της επόμενης γενιάς του μοντέλου που θα παρουσιαστεί σε περίπου δύο χρόνια. Το μοντέλο στο οποίο θα βασιστεί η νέα γενιά του 2 είναι το Toyota Yaris τελευταίας γενιάς. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο εταιρείες προχωρούν σε μια τέτοια κίνηση, μιας και το Toyota Yaris που πωλείται στις Η.Π.Α. βασίζεται στο υπάρχον Mazda2.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Mazda2 2023 Spy Shots 2

Επιπλέον, η Mazda έχει συμφωνήσει με την Toyota για την παροχή του υβριδικού συστήματος κίνησης για τα μικρά μοντέλα που θα κυκλοφορήσει σε διάφορες αγορές της Ευρώπης, με ορίζοντα υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος μέσα στην επόμενη διετία.

Με αυτά τα δεδομένα, το Mazda2 επόμενης γενιάς θα έχει το υβριδικό σύστημα τέταρτης γενιάς του Toyota Yaris, γεγονός που θα βοηθήσει την Mazda να ρίξει τον μέσο όρο εκπομπών CO2 στην ευρωπαϊκή της γκάμα. Ακόμα, η παραγωγή του σουπερμίνι της Mazda θα γίνει στο ίδιο εργοστάσιο που πραγματοποιείται και αυτή του Toyota Yaris, στην Β. Γαλλία. Στο εσωτερικό, οι αλλαγές αναμένονται να επικεντρωθούν στο τιμόνι και ίσως στο λογισμικό του συστήματος πολυμέσων.

Το νέο μοντέλο αναμένεται να λανσαριστεί το 2023, ενώ παραμένει άγνωστο εάν θα κυκλοφορήσει για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα παράλληλα με την υπάρχουσα γενιά που κυκλοφορεί στους δρόμους μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Mazda2 2023 Spy Shots 3

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ