Φρένο στη μεταπώληση των Toyota Land Cruiser για λόγους παγκόσμιας ασφάλειας

Toyota Land Cruiser εγκληματικότητα

Ειδική συμφωνία με τους αγοραστές των νέων Toyota Land Cruiser φαίνεται πως κάνουν οι Ιάπωνες με στόχο να φρενάρουν τη χρήση τους για εγκληματικούς σκοπούς.

Οι ικανότητες που επιδεικνύει το νέο Toyota Land Cruiser εντός και εκτός δρόμου το καθιστούν ένα εξαιρετικό όχημα για τα σώματα ασφαλείας κάθε χώρας, το οποίο μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην καταπολέμηση του εγκλήματος. Για τους ίδιους ακριβώς λόγους, όμως, το νέο SUV των Ιαπώνων αποτελεί μια ελκυστικότατη αγορά και για εκείνους που έρχονται αντιμέτωποι με το νόμο με στόχο να το χρησιμοποιήσουν για τη διάπραξη κάποιου εγκλήματος.

Οι άνθρωποι της Toyota φαίνεται πως έχουν γνώση του παραπάνω σεναρίου και γι' αυτό το λόγο επιθυμούν να κάνουν πιο δύσκολη τη μεταπώληση του Land Cruiser ειδικά στις χώρες της Μέσης Ανατολής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την ιαπωνική ιστοσελίδα creative311, στα συμβόλαια που κάνει η Toyota με τους νέους κατόχους του SUV τους, οι οποίοι έχουν ήδη ξεπεράσει τους 22.000 σε προπαραγγελείες, υπάρχει ειδική ρήτρα που απαγορεύει τόσο τη μεταπώληση τους όσο και την εξαγωγή τους από τη χώρα λόγω αυξημένου ρίσκου παραβίασης των διεθνών νόμων κάτι που, ανάλογα με τη χώρα εξαγωγής του οχήματος, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα που απειλούν την παγκόσμια ασφάλεια.

Toyota Land Cruiser εγκληματικοτητα

Προφανώς η Toyota δεν θέλει να δει το νέο Land Cruiser να χρησιμοποιείται από εγκληματικές και ακόμη περισσότερο τρομοκρατικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή, οι οποίες δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα σκληροτράχηλα οχήματα της ιαπωνικής εταιρίας, κάτι που ισχύει και για το pick up Hilux.

Σύμφωνα με την ιαπωνική ιστοσελίδα η χρονική περίοδος που δεν επιτρέπεται η μεταπώληση του νέου Land Cruiser δεν είναι ξεκάθαρη, ενώ οι αγοραστές που προβούν σε μια τέτοια ενέργεια, ενάντια στο συμβόλαιο που έχουν υπογράψει, ενδέχεται να μην μπορούν να αγοράσουν όχημα της ιαπωνικής εταιρίας στο μέλλον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ