Το Toyota C-HR γίνεται ηλεκτρικό -Αυτά είναι τα δύο νέα μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας

Toyota bZ

Δύο νέες ηλεκτρικές προτάσεις αποκάλυψε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης η Toyota, προδιαγράφοντας τις επόμενες κινήσεις της ιαπωνικής φίρμας στο παγκόσμιο αυτοκινητικό στερέωμα.

Μολονότι η Toyota ανήκει σε εκείνο το group των κατασκευαστών που εξακολουθούν να διατηρούν μια κριτική στάση απέναντι στον βίαιο εξηλεκτρισμό της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, οι Ιάπωνες έστω και καθυστερημένα επενδύουν στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης.

Μετά, λοιπόν, από το bZ4X και την οικογένεια μοντέλων που θα πλαισιώσουν το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο στην ιστορία της Toyota, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία πρόκειται να προσθέσει δύο ακόμα ηλεκτρικές προτάσεις στην γκάμα της.

Toyota C-HR EV
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λόγος για το bZ Sport Crossover και το bZ FlexSpace, δύο πρωτότυπα μεν, αρκετά κοντά στη γραμμή παραγωγής δε μοντέλα τα οποία και αποκάλυψε η Toyota στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης.

Κρίνοντας από τον σχεδιασμό των δύο νέων ηλεκτροκίνητων μοντέλων της Toyota, το bZ Sport Crossover αποτελεί επί της ουσίας την ηλεκτροκίνητη εκδοχή του μέχρι σήμερα γνωστού C-HR, μεταφέροντας αρκετά εκατοστά πάνω από το έδαφος τη δυναμική μια σπορ-coupe υλοποίησης.

Toyota EV

Διαμετρικά αντίθετος είναι ο προσανατολισμός του bZ FlexSpace, καθώς το συγκεκριμένο concept δίνει προτεραιότητα στην άνεση, την ευρυχωρία και την πρακτικότητα, παραπέμποντας σε εκείνη την εποχή που τα πολυχρηστικά οχήματα ενός όγκου αποτελούσαν μια εξαιρετική λύση για οικογενειάρχες και μη.

Ομοιότητες αλλά και διαφορές μπορεί να εντοπίσει κανείς και στο εσωτερικό των δύο μοντέλων της Toyota, όπου κυριαρχούν οι λιτές σχεδιαστικές γραμμές και το πεπλατυσμένο τιμόνι που έχει γίνει γνωστό ως «yoke».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Toyota EV

Σύμφωνα με την ιαπωνική φίρμα, τα δύο νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα -οι τεχνικές προδιαγραφές των οποίων παραμένουν άγνωστες- πρόκειται να περάσουν στη γραμμή παραγωγής το 2024, ξεκινώντας την εμπορική πορεία τους από την αγορά της Κίνας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Toyota έχει σκοπό να αποκαλύψει δέκα νέα ηλεκτρικά μοντέλα έως και το 2026, ενισχύοντας σημαντικά τη θέση της σε μια κατηγορία από την οποία μέχρι πρότινος απείχε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ