Γιατί πρέπει να κρατάς ένα τούβλο όταν περνάς τον δρόμο -Το κόλπο που έγινε viral ήρθε και στην Ευρώπη

Πεζός διάβαση

Έναν έξυπνο τρόπο επιβολής της στοιχειώδους «ευγένειας» ανακάλυψαν στην πόλη της Μαδρίτης, προτρέποντας τους πεζούς να κρατούν στα χέρια τους ένα… τούβλο όταν περνούν τις διαβάσεις.

Στο γνωστό ελληνικό ρητό «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος» παραπέμπει η προτροπή στους κατοίκους της Μαδρίτης να κρατούν στα χέρια ένα τούβλο τη στιγμή που περνούν μια διάβαση, επιβάλλοντας έστω και δια… ροπάλου την επιβράδυνση και την ακινητοποίηση των διερχόμενων οχημάτων.

Οι Μαδριλένιοι καλούνται πλέον να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Καναδών και να επιστρατεύσουν τούβλα ώστε να συνετίσουν εκείνους τους οδηγούς που δεν σέβονται τις διαβάσεις πεζών, καταστρατηγώντας τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τις ζωές ανυποψίαστων ανθρώπων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δράση, λοιπόν, στους δρόμους μιας συνοικίας της Μαδρίτης προτρέπει τους κατοίκους να μεταφέρουν στα χέρια τους ένα τούβλο, κάνοντας τους ατίθασους οδηγούς να πιστεύουν ότι πρόκειται να το πετάξουν στο παρμπρίζ αν και εφόσον δεν ακινητοποιήσουν, ως οφείλουν, τα οχήματά τους.

Πεζός διάβαση

Τα τούβλα δεν είναι πραγματικά αλλά κατασκευασμένα από αφρώδες πλαστικό ώστε να είναι ελαφριά και να μην υπάρχει η πιθανότητα κάποιας ζημιάς έστω κι αν αυτό έρθει σε επαφή με τις επιφάνειες ενός αυτοκινήτου.

Ο πεζός παραλαμβάνει το τούβλο στη μια πλευρά της διάβασης και το εναποθέτει στην απέναντι πλευρά του δρόμου, όταν η ασφαλής διέλευσή του από αυτή έχει ολοκληρωθεί.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η μη ακινητοποίηση ενός οχήματος σε διάβαση πεζών εκτός από μια αντικοινωνική και επικίνδυνη συμπεριφορά, συνιστά και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η οποία τιμωρείται και μάλιστα αυστηρά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Ελλάδα, λοιπόν, το πρόστιμο που θα κληθεί να πληρώσει κανείς αν δεν παραχωρήσει προτεραιότητα σε πεζό, όταν αυτός διέρχεται από διάβαση, φτάνει τα 200 ευρώ, ενώ αφαιρούνται για 10 ημέρες η άδεια οδήγησης και τα στοιχεία κυκλοφορίας.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ