Απίστευτη ελληνική ιστορία - Του πήραν το δίπλωμα, αγόρασε e-scooter και του πήραν τις πινακίδες

troxaia1

Μια απίστευτη αλλά ελληνική ιστορία καταγράφηκε σε δημοφιλές νησί με «πρωταγωνιστές» έναν επαγγελματία μόνιμο κάτοικο και έναν τροχονόμο.

Στο στόχαστρο της Τροχαίας εισέρχονται κάθε καλοκαίρι χιλιάδες τουρίστες αλλά και κάτοικοι νησιωτικών προορισμών για να διασφαλιστεί η οδική ασφάλεια στους επικίνδυνους επαρχιακούς δρόμους και βέβαια να αποφευχθούν τροχαία δυστυχήματα.

Ωστόσο μια απίστευτη αλλά ελληνική ιστορία έχει καταγραφεί στη Χίο με «πρωταγωνιστές» έναν αστυνομικό της Τροχαίας και έναν μόνιμο κάτοικο που πραγματικά δεν έχει προηγούμενο!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Carandmotor.gr επαγγελματίας και μόνιμος κάτοικος της Χίου κατά τη διάρκεια της μεταφοράς και παράδοσης εμπορευμάτων ελέγχθηκε από το όργανο της Τροχαίας και σύμφωνα με όσα έχουν καταγραφεί στην κλήση ο οδηγός πιάστηκε να κινείται χωρίς να φορά την ζώνη ασφαλείας του αλλά και να μιλάει στο κινητό του! Σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία ο παραβάτης οδηγός χάνει την άδεια οδήγησής του για 4 μήνες (2 μήνες έκαστη παράβαση).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο οδηγός προσπάθησε να πείσει τον τροχονόμο ότι δεν μιλούσε στο κινητό αλλά την συσκευή την είχε κρεμασμένη με ειδικό λουρί στο λαιμό του αλλά ο αστυνομικός δεν πείσθηκε και τελικά σημείωσε και τις δύο παραβάσεις.

Ο επαγγελματίας αφού δεν μπορούσε να οδηγεί κανένα αυτοκίνητο ή δίκυκλο αποφάσισε να πάει να αγοράσει ένα ηλεκτρικό scooter το οποίο εξαιτίας του περιορισμού της τελικής ταχύτητας (έως 25 χλμ./ώρα) δεν χρειάζεται δίπλωμα για να οδηγηθεί!

Έτσι και έγινε και ο επαγγελματίας οδηγός που είχε χάσει την άδεια οδήγησής του λόγω παραβάσεων μπορούσε να κινηθεί νόμιμα με το ηλεκτρικό scooter! Ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα ο αστυνομικός που του είχε αφαιρέσει την άδεια οδήγησης τον αναγνώρισε και τον σταμάτησε για έλεγχο.

Αφού διαπίστωσε ότι όντως το ηλεκτρικό όχημα έχει περιοριστή ταχύτητας και δεν απαιτείται ο οδηγός να έχει άδεια οδήγησης κατάφερε να αφαιρέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας του ηλεκτρικού scooter! Ο λόγος σύμφωνα με τον αστυνομικό είναι ότι ο οδηγός δεν είχε δέσει σφικτά το κράνος! Ναι σωστά διαβάσατε επειδή δεν δέσει σφικτά το κράνος ο αναβάτης ο τροχονόμος του αφαίρεσε τις πινακίδες κυκλοφορίας του e-scooter.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο επαγγελματίας οδηγός που του είχε αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης και πλέον ο αστυνομικός του αφαίρεσε και τις πινακίδες από το ηλεκτρικό scooter έφτασε στα όρια της απόγνωσης. Μάλιστα όταν παρέλαβε την κλήση από τον τροχονόμο, την οποία δημοσιεύει αποκλειστικά το Carandmotor.gr είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς δύο γράμματα (ΑΣ) επάνω στην κλήση που «μεταφράζονται» σε… Ανάρμοστη Συμπεριφορά.

Πλέον ο άτυχος οδηγός χωρίς δίπλωμα και χωρίς ηλεκτρικό scooter είναι αποφασισμένος να αποκτήσει και δεύτερο ηλεκτρικό scooter ώστε να μπορεί να κινηθεί λόγω επαγγέλματος στο νησί αφού έως τον Σεπτέμβριο θα μείνει χωρίς άδεια οδήγησης αλλά τότε θα έχουν φύγει και οι τουρίστες και η δουλειά θα έχει μειωθεί στο ελάχιστο…

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ