Του κατάσχεσαν το αυτοκίνητο και το έβγαλαν σε δημοπρασία -Ποιος ήταν ο λόγος

driving-highspeed

Πολύ ακριβά κόστισε η όρεξη για ταχύτητα ενός νεαρού Γερμανού που «νόμιζε» ότι βρισκόταν στην Autobahn αλλά στην πραγματικότητα οδηγούσε στη Δανία.

Σίγουρα αξέχαστο θα μείνει το οδικό ταξίδι στη Δανία για έναν 19χρονο Γερμανό που πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες καθώς μπήκε στη χώρα με το αυτοκίνητο του και έφυγε… χωρίς αυτό.

Ο λόγος που ο 19χρονος οδηγός έφυγε από τη γειτονική με την δική του χώρα χωρίς το αυτοκίνητό του είναι γιατί πιάστηκε από τα ραντάρ ταχύτητας να πηγαίνει με 182 χλμ./ώρα αγνοώντας προφανώς ότι στην περιοχή η ταχύτητα ελέγχεται με ηλεκτρονικά μέσα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το γεγονός έλαβε μέρος κοντά στην πόλη Varde, σε δρόμο όπου το όριο είναι μόλις 80 χλμ./ώρα, με τη Δανία να έχει αυστηροποιήσει σημαντικά τους νόμους που σχετίζονται με την παραβίαση των ορίων ταχύτητας εδώ και δύο περίπου χρόνια.

Έπειτα και από την καταγραφή της υπερβολικής ταχύτητας από τα ραντάρ η αστυνομία σταμάτησε τον 19χρονο οδηγό και του κατάσχεσε το αυτοκίνητο επί τόπου. Το αυτοκίνητο του 19χρονου παραβάτη όχι μόνο κατασχέθηκε αλλά θα βγει σε δημοπρασία με τα χρήματα να πηγαίνουν στο δημόσιο της Δανίας.

Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε καθώς σύμφωνα με τους νέους νόμους που ισχύουν στη χώρα ο τρόπος που οδηγούσε ο νεαρός τον έβαζε αυτόματα στην εξής κατηγορία παράβασης: την κίνηση με διπλάσια ταχύτητα από το επιτρεπόμενο όριο.

Στη Δανία οι αστυνομικές αρχές έχουν επίσης το δικαίωμα να κατάσχουν όχημα, αν η ταχύτητα κίνησης ξεπεράσει τα 200 χλμ./ώρα (άσχετα από το όριο) και αν ο οδηγός έχει ποσότητα αλκοόλ δύο (2) mg/g στο αίμα του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επί τόπου κατάσχεση αυτοκινήτου είναι ένα ακραίο μέτρο που έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται σταδιακά στην Ευρώπη με τις χώρες να προσπαθούν να καταπολεμήσουν την επικίνδυνη οδήγηση.

Εκτός από τη Δανία και η Αυστρία αναμένεται να υιοθετήσει παρόμοια τακτική στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον αφού από τον Μάρτιο του 2024 η κατάσχεση αυτοκινήτου θα πραγματοποιείται και εκεί για τους οδηγούς που παραβαίνουν συγκεκριμένες διατάξεις του ΚΟΚ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ