Πειραγμένες αντλίες σε βενζινάδικο: Του έβαλαν 10 λίτρα παραπάνω από τη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ

Αποθήκευση βενζίνης

Ένα ακόμη περιστατικό παραβατικότητας με πειραγμένη αντλία σημειώθηκε χθες σε πρατήριο της Αττικής, το οποίο έληξε…στο αστυνομικό τμήμα με κατάθεσης μήνυσης από τον οδηγό.

Οι έλεγχοι στα πρατήρια καυσίμων συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, με πολλές περιπτώσεις να αφορούν βεβαιώσεις προστίμων αρκετών χιλιάδων ευρώ για φαινόμενα παραβατικότητας με πειραγμένες αντλίες καυσίμων (δείτε εδώ τις τελευταίες ανακοινώσεις).

Μόλις σήμερα, ακόμη ένα περιστατικό έρχεται στην επικαιρότητα, το οποίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, αφορά πειραγμένη αντλία σε πρατήριο των Δυτικών Προαστίων.

Όπως προκύπτει, οδηγός ζήτησε να γεμίσει πλήρως το ρεζερβουάρ του με πετρέλαιο κίνησης. Μετά την ολοκλήρωση του ανεφοδιασμού, η απόδειξη πληρωμής και ο μετρητής της αντλίας έδειξαν ότι στη χωρητικότητας 57 λίτρων δεξαμενή είχαν….χωρέσει 67,41 λίτρα με κόστος 128 ευρώ!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το παράδοξο στη συγκεκριμένη υπόθεση, με βάση τα όσα μάθαμε, ήταν πως ο ανεφοδιασμός έγινε ακριβώς τη στιγμή που είχε ανάψει το "λαμπάκι", κάτι που αποδεικνύει πως η ρεζέρβα δεν είχε καταναλωθεί.

απόδειξη πρατηρίου

Τα παραπάνω αποδεικνύουν πως το «καπέλο» που χρεώθηκε ο οδηγός, χωρίς κανένα αντίκρισμα, ξεπερνά τα 10 λίτρα πετρελαίου, κάτι το οποίο μεταφράζεται σε 19 ευρώ! Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης μετά τη σχετική μήνυση που κατατέθηκε από την πλευρά του οδηγού.

Παράλληλα, σε αυτές τις περιπτώσεις, οι διαδικασίες επιβάλλουν και την άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών ελέγχου στις αντλίες του πρατηρίου -κάτι που θα γίνει και στο συγκεκριμένο πρατήριο.

Σε κάθε περίπτωση και εφόσον αποδειχθεί η παράνομη ενέργεια από την πλευρά του πρατηριούχου, πρόκειται για ένα απίστευτο περιστατικό που αποδεικνύει τη βαρύτητα που έχουν οι καθημερινοί έλεγχοι αλλά και το πόσο σημαντικό είναι ως καταναλωτές να δείχνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή πρατηρίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ