Τίτλοι τέλους για μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία -Ποια εταιρεία ξεπουλάει τα οχήματά της

Εργοστάσιο αυτοκινήτων

Πάνω από 100 οχήματα βγαίνουν σε δημοπρασία, μετά την πτώχευση της αμερικανικής εταιρείας που κάποτε ήταν το rising-star της Wall Street.

Μόλις 11 χρόνια κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή η αμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών φορτηγών Nikola που κάποτε είχε αποτιμηθεί στα 30 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τη χρηματιστηριακή αξία της πανίσχυρης Ford.

Οι τίτλοι τέλους της εταιρείας έπεσαν στις 19 Φεβρουαρίου όταν κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στο Κεφάλαιο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα, εγκαταλείποντας κάθε προσπάθεια να ανακάμψει.

Η εταιρεία τελεί υπό εκκαθάριση και τα περιουσιακά στοιχεία της Nikola βγαίνουν σε δημοπρασία. Στα μέσα Απριλίου, η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων Lucid, με έδρα την Καλιφόρνια, απέκτησε την πρώην μονάδα παραγωγής της Nikola, τα κεντρικά γραφεία και το κέντρο ανάπτυξης στην Αριζόνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
nikola

Πλέον, στο σφυρί βγαίνουν και πολλά φορτηγά υδρογόνου της εταιρείας και συγκεκριμένα 103 οχήματα Tre FCEV που αποδίδουν ισχύ 536 PS και αυτονομία αυτονομία που υπερβαίνει τα 800 χλμ.

Παράλλλα, σε δημοπρασία βγαίνει ένα πλήρες εργαστήριο δοκιμών για κυψέλες καυσίμου, όπως επίσης και εξοπλισμός για σταθμούς ανεφοδιασμού υδρογόνου, τόσο σταθερούς όσο και κινητούς, καθώς και διάφορα ρυμουλκούμενα φορτηγά για τη μεταφορά υδρογόνου στους σταθμούς ανεφοδιασμού.

Τα δικαιώματα δημοπράτησης των οχημάτων και των άλλων περιουσιακών στοιχείων της Nikola απέκτησε ο οίκος δημοπρασιών Gordon Brothers, με έδρα τη Βοστώνη, μετά από σχετική απόφαση του πτωχευτικού δικαστηρίου του Ντέλαγουερ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα, η πώληση των εν λόγω φορτηγών θα διεξαχθεί σε μια περίοδο κατά την οποία το υδρογόνο δυσκολεύεται να εδραιωθεί στον κόσμο των τεσσάρων τροχών, ενώ εμπόδια έχει υψώσει και ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Θυμίζουμε ότι άδοξο τέλος της Nikola επήλθε μετά από περίοδο όπου σημειώθηκε υποτονική ζήτηση για τα προϊόντα της, αρνητικό ισοζύγιο εσόδων-εξόδων και δυσκολία εύρεσης χρηματοδότησης ώστε να κρατηθεί στη ζωή.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ