Σε τιμή κόστους η βενζίνη -Ποια πρατήρια μηδενίζουν το κέρδος τους

Πρατήριο καυσίμων

Ευκολότερες καθιστά τις μετακινήσεις των Γάλλων η εταιρεία Leclerc διαθέτοντας τα καύσιμα στα πρατήριά της σε τιμή κόστους.

Εν καιρώ εκτίναξης του κόστους ζωής και με την ακρίβεια στα καύσιμα να παραμένει, η μεγαλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ Leclerc ανακοίνωσε ότι σήμερα, 3 Μαρτίου, αλλά και το προσεχές σαββατοκύριακο (4-5 Μαρτίου) θα πωλεί τα καύσιμα στα πρατήριά της σε τιμή κόστους.

Την ιδιαίτερα ευχάριστη για τους καταναλωτές είδηση γνωστοποίησε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού France Info ο πρόεδρος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της εταιρείας, Michel-Edouard Lecler.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι τιμές της ενέργειας, των υπηρεσιών και των τροφίμων συνεχίζουν να αυξάνονται, επιβαρύνοντας σημαντικά τον προϋπολογισμό των Γάλλων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Leclerc προτού ανακοινώσει τα χαρμόσυνα.

«Δεδομένου ότι πολλοί αυτοκινητιστές σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν μεγάλα ταξίδια για την επιστροφή τους από τις διακοπές, αποφασίσαμε να τους διευκολύνουμε κατά τις επισκέψεις τους στην αντλία και να προσφέρουμε για άλλη μια φορά τα καύσιμα σε τιμές κόστους, προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο την αγοραστική τους δύναμη», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Οι Γάλλοι θα δουν μείωση στις αντλίες συνολικά 696 πρατηρίων υγρών καυσίμων της Leclerc. Η μείωση θα είναι της τάξης των 5-6 λεπτών/λίτρο, κάτι που σημαίνει ότι η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης θα πέσει από τα 1,86 ευρώ/λίτρο που είναι σήμερα στα 1,80 ευρώ, και του πετρελαίου κίνησης από τα 1,81 στα 1,75 ευρώ/λίτρα.

βενζίνη σε τιμή κόστους γαλλία
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία Leclerc διαθέτει τα καύσιμα στα πρατήριά της σε τιμή κόστους, μιας και αντίστοιχες πρωτοβουλίες είχε λάβει και κατά το παρελθόν.

Παράλληλα, κατά καιρούς ο πρόεδρος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της εταιρείας, Michel-Edouard Leclerc, έχει ζητήσει έντονα από το κράτος να μειώσει τον ΦΠΑ στα καύσιμα, αλλά και έναν ειδικό φόρο που εφαρμόζεται στα πετρελαϊκά προϊόντα στη Γαλλία.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ