Η Apple αλλάζει τις ζώνες ασφαλείας των αυτοκινήτων - Η νέα πατέντα της εταιρείας

Apple safety belt 1

Με αυτό τον τρόπο ο κολοσσός των ηλεκτρονικών θα φέρει την επανάσταση στις ζώνες ασφαλείας των αυτοκινήτων.

Η Apple πρωτοπορεί σε πολλούς τεχνολογικούς τομείς και παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει παρουσιάσει το δικό της αυτοκίνητο, φαίνεται ότι τον τελευταίο καιρό το έχει πάρει ζεστά και ετοιμάζει κάτι διαφορετικό.

Οι τεχνολογίες της Apple αποτελούν σημείο αναφοράς σε όλο τον κόσμο, και όπως είναι ήδη γνωστό τα τελευταία χρόνια, ετοιμάζεται να εισβάλει και στην αυτοκινητοβιομηχανία με το δικό της ηλεκτρικό όχημα.

Apple safety belt 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα όμως, οι ερευνητές και οι μηχανικοί της Apple ετοιμάζονται να φέρουν νέα δεδομένα στις ζώνες ασφαλείας των αυτοκινήτων, με σκοπό φυσικά να τις βελτιώσουν αλλά και να καινοτομήσουν.

Σύμφωνα με το Appleinsider, δεν πρόκειται για κάποια ανεπιβεβαίωτη φήμη, αλλά για ευρεσιτεχνία που έχει ήδη κατοχυρώσει η Apple. Σκοπός είναι να χαρίσει στις απαραίτητες ζώνες ασφαλείας μια «πινελιά» τεχνολογίας.

Αυτό που θέλει να κάνει η Apple είναι να προσθέσει κόκκινο φωτισμό στον βρόγχο συγκράτησης της ζώνης ασφαλείας που είναι βιδωμένος στο πλαίσιο, μέχρι φυσικά να κουμπώσει η πόρπη της ζώνης.

Apple safety belt 3

Ο φωτισμός του βρόγχου δεν θα είναι έντονος, τόσο όσο με σκοπό να φαίνεται μόνο εάν κοιτάξεις προσεκτικά. Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, ο κόκκινος χρωματισμός του βρόγχου θα εξαλειφθεί, δεν θα είναι απαραίτητος, γεγονός που θα αναβαθμίζει και την εικόνα του εσωτερικού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Appleinsider αναφέρει ότι θα μπορούσε να έχει μια μικρή οθόνη που θα αναγράφει την λέξη Push και θα φωτίζεται μέχρι να χρησιμοποιηθεί ή όταν ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο και ενεργοποιηθεί το χειρόφρενο.

Η νέα πατέντα ασφαλείας της Apple βρίσκεται ακόμα σε στάδιο δοκιμών, αλλά δεν αποκλείεται να την δούμε σύντομα να εξοπλίζει κάποιο νέο μοντέλο ή ακόμα και το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο που βρίσκεται στα σκαριά.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ