Αντιολισθητικές αλυσίδες, χιονοκουβέρτες ή χειμερινά λάστιχα - Ποια είναι η καλύτερη λύση (video)

Τοποθέτηση αλυσίδων

Υποχρεωτικές είναι από σήμερα το βράδυ οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην Αττική με από απόφαση της Αστυνομίας. Αλήθεια, ποια μέθοδος θα μας βοηθήσει να κινηθούμε με ασφάλεια σε αυτές τις ψυχρές συνθήκες;

Μπορούν οι αλυσίδες χιονιού, οι ιμάντες που αγκαλιάζουν τα ελαστικά και οι χιονοκουβέρτες να είναι το ίδιο αποτελεσματικές όσο τα χειμερινά ελαστικά; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα δίνει ένα ακόμα τεστ του Tire Review, αξιολογώντας όλες τις επιλογές και αναφέροντας ποια είναι η καλύτερη λύση για τους οδηγούς περιοχών που αντιμετωπίζουν συχνά χιονοπτώσεις.

Snow Socks VS Snow Chains VS Snow Tires 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναντίλεκτα, οι αλυσίδες χιονιού είναι απαραίτητες τους χειμερινούς μήνες, καθώς έχουν σαφή πλεονεκτήματα σε συνθήκες πάγου. Το αυτοκίνητο δοκιμών είναι ένα Honda Civic Si με ελαστικά τεσσάρων εποχών. Οι μεταλλικοί ιμάντες και οι παραδοσιακές αλυσίδες βοήθησαν τον δοκιμαστή και παρουσίασαν βελτίωση στην εκκίνηση και την επιβράδυνση, σε σχέση με τα ελαστικά τεσσάρων εποχών που έφερε το Honda.

Τα υπόλοιπα βοηθητικά μέσα που δοκιμάστηκαν δεν απέδωσαν τα ανεμενόμενα. Το πλαστικό σετ ιμάντων έσπασε στα πρώτα μέτρα, καθιστώντας το άχρηστο. Ούτε το σετ πλαστικών «αλυσίδων» που συνδέονται στο ελαστικό μέσω υφασμάτινων ιμάντων τα πήγε καλά. Τα μικρά καρφιά στο πλαστικό βγαίνουν εύκολα και παρόλο που είναι τεχνικά καλύτερα από τα ελαστικά τεσσάρων εποχών στον πάγο, η αξιοπιστία τους είναι πολύ αμφισβητήσιμη.

Snow Socks VS Snow Chains VS Snow Tires 4

Η άλλη μέθοδος είναι ένα ζευγάρι χιονοκουβέρτες που κάνει καλή δουλειά για να απομακρύνει το προσθιοκίνητο αυτοκίνητο από σημεία όπου δυσκολεύονται τα ελαστικά τεσσάρων εποχών. Επίσης ξεπερνούν τις πλαστικές αλυσίδες, τις μεταλλικές αλυσίδες και τα πλαστικά αντιολισθητικά καλώδια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, τα επώνυμα χειμερινά ελαστικά έχουν την ίδια απόδοση και μάλιστα ξεπερνούν όλες αυτές τις επιπλέον μεθόδους/λύσεις. Μόνο στον πάγο μένουν πίσω, αλλά παραμένουν η καλύτερη επιλογή. Αν υπάρχει και πάγος στις διαδρομές σας, καλό είναι να έχετε αλυσίδες στο πορτμπαγκάζ.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ