Δείτε τι παθαίνει ένας κινητήρας όταν δεν έχει λάδι (video)

Check engine oil 1

Το να βλέπεις το εσωτερικό ενός μοτέρ από Maserati Ghibli, το οποίο είναι σχεδιασμένο από την Ferrari είναι σίγουρα για τους περισσότερους από εμάς, πρωτόγνωρη εμπειρία και φυσικά απόλαυση.

Όπως ισχυρίζεται ο YouTuber και παρουσιαστής του παρακάτω video, ο V6 κινητήρας (F160) ήταν παρατημένος σε κάποιο χωράφι. Όταν τον μάζεψε ήταν πλημμυρισμένος στο νερό. Αφού αφαίρεσε τα πρώτα του μέρη και τον γύρισε ανάποδα άκουσε την αλυσίδα χρονισμού να χτυπά, κάτι που σήμαινε ότι τα χειρότερα… είναι καθ’ οδόν.

maserati engine b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθώς ανοίγει τον κινητήρα, αντιλαμβάνεται πως και οι δύο εκκεντροφόροι έχουν εμφανείς ζημιές με φθορές και γρατζουνιές σε διάφορα σημεία. Συνεχίζοντας, βλέπει πως κομμάτια που έχουν διαλυθεί, έχουν φράξει τη δίοδο του λαδιού.

Από τους ιμάντες χρονισμού λείπουν ολόκληρα μέρη. Με τον καιρό θρυμματίζονται και υπάρχει κίνδυνος να φτάσουν έως το κάρτερ. Ωστόσο, τόσο το κάρτερ λαδιού, όσο και το φίλτρο δεν περιέχουν μεταλλικά ρινίσματα ή κάτι άλλο.



maserati engine c

Αν εξαιρέσουμε την καταστροφή των εκκεντροφόρων, τα πιστόνια και οι κύλινδροι φαίνονται σχετικά καλοί. Ο κινητήρας δεν δείχνει τρομερή ζημιά, αν και ο πρόωρος θάνατός του, μάλλον οφείλεται στην εμποδιζόμενη ροή του λαδιού. Εκτιμάται πως πρόκειται για μοτέρ οκτώ ή εννέα ετών, αλλά η ζημιά αυτή δεν δικαιολογείται έτσι απλά.

Ότι και να έχει συμβεί, το σίγουρο είναι πως η ιταλική εταιρεία θα τερματίσει την παραγωγή της Ghibli, όπως την γνωρίζουμε μέχρι το 2024. Ένα πιθανό σενάριο αναφέρει καινούργιο ηλεκτρικό μοντέλο με στοιχεία από Ghibli και Quattroporte, σαν την επερχόμενη Maserati Gran Turismo Folgore.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ