Αυτά είναι τα νέα αυτοκίνητα της Πυροσβεστικής

fire-car1

Η επίσημη παράδοση της δωρεάς πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών

H Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) προχώρησε στη δωρεά έξι εξειδικευμένων οχημάτων στο Πυροσβεστικό Σώμα τα οποία τα διατεθούν στις Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) σε Αθήνα, Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα και Λαμία.

Η οχήματα που παρέλαβε η Πυροσβεστική είναι τα γνωστά Ford Ranger τα οποία φέρουν ειδικές μετασκευές ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο της πυρόσβεσης πυρκαγιών αλλά και στη γρήγορη μεταφορά ατόμων.

Τα συγκεκριμένα μοντέλα κινούνται από πετρελαιοκινητήρες χωρητικότητας 2,2 λίτρων και απόδοσης 160 ίππων ενώ διακρίνονται για την αξιοπιστία, την δύναμη που έχουν τις χαμηλές στροφές όπως επίσης και για το εξαιρετικά χαμηλό κόστος χρήσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επίσημη παράδοση της δωρεάς πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, παρουσία του Προέδρου της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου, της Γενικής Διευθύντριας της ΕΑΕΕ, κας Ελίνας Παπασπυροπούλου, και του Συντονιστή Επιχειρήσεων Αττικής Υποστράτηγου Π.Σ. Παναγιώτη Νιάφα.

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης των οχημάτων, ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου σημείωσε: «Με βασικές αξίες την προστασία και τη φροντίδα του ανθρώπου, η ΕΑΕΕ και ο ασφαλιστικός κλάδος αναγνωρίζουν την προσφορά του Πυροσβεστικού Σώματος στο κοινωνικό σύνολο και συνδράμουν ώστε να ενδυναμωθεί περαιτέρω επιχειρησιακά το δύσκολο έργο που επιτελεί. Η δωρεάν διάθεση έξι εξειδικευμένων οχημάτων Ford Ranger αποτελεί μία έμπρακτη κίνηση αλληλεγγύης προς τους ανθρώπους του Πυροσβεστικού Σώματος που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των καταστροφών που απειλούν τη χώρα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεχίζοντας, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής, Υποστράτηγος Π.Σ. Παναγιώτης Νιάφας, αφού ευχαρίστησε την ΕΑΕΕ για τη δωρεά των οχημάτων, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον κύριο Σαρρηγεωργίου και δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ως Πυροσβεστικό Σώμα χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για τη δωρεά έξι πυροσβεστικών οχημάτων για τις ανάγκες των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων, η οποία θα μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε στις αυξημένες απαιτήσεις της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου, αποτελώντας ταυτόχρονα παράδειγμα αλληλεγγύης προς μίμηση, φανερώνει δε την εκτίμησή σας για την Πυροσβεστική Οικογένεια. Σας ευχαριστούμε θερμά για την αξιέπαινη πράξη σας και ελπίζουμε να σας έχουμε συνοδοιπόρους στο δύσκολο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας».

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ