Τι είναι αυτές οι ταινίες που τοποθετούνται στους δρόμους -Πώς πρέπει να αντιδράσεις όταν τις συναντήσεις

ταινίες θορύβου

Καθοριστική συμβολή στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας έχουν κάποιες ταινίες, τις οποίες συναντάμε και στην Αττική.

Στις βασικές αιτίες πρόκλησεις σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων συγκαταλέγεται η υπερβολική ταχύτητα, μια παράβαση στην οποία υποπίπτουν εκατοντάδες οδηγοί καθημερινά, αδιαφορώντας για τους κινδύνους που ενέχει αυτή η αγαπημένη τους συνήθεια.

Δεδομένων των ιδιαίτερα σοβαρών επιπτώσεων από την κίνηση στο οδικό δίκτυο με το πόδι κολλημένο στο γκάζι, τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν θεσπίσει ένα αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο όπου προβλέπονται εξουθενωτικές ποινές για τους παραβάτες.

Πολλές, ωστόσο, φορές οι ποινές δεν αρκούν από μόνες για την καταπολέμηση του φαινομένου. Ως εκ τούτου, οι αρμόδιοι φορείς προβαίνουν και σε επεμβάσεις στο οδικό δίκτυο μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η αποτροπή της κίνησης των οδηγών με υπερβολική ταχύτητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ταινίες θορύβου

Μία μέθοδος που γνωρίζει μεγάλη δημοφιλία στο εξωτερικό είναι οι εικονιζόμενες γραμμές, δηλαδή κάποιες ειδικές ταινίες οι οποίες προκαλούν ισχυρό θόρυβο και δονήσεις κατά τη διέλευση των οχημάτων με υπερβολική ταχύτητα.

Τοποθετούνται ευρέως λίγο πριν την είσοδο σχολικών ζωνών με έντονη παρουσία παιδιών, αλλά και σε τμήματα του οδικού δικτύου όπου το όριο ταχύτητας ξαφνικά μειώνεται. Παράλληλα, η εγκατάστασή τους γίνεται γρήγορα και εύκολα, ενώ το κόστος τους είναι ιδιαίτερα χαμηλό.

ταινίες θορύβου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω ταινίες έχουν τοποθετηθεί από την Περιφέρεια και στην Αττική, και συγκεκριμένα στη Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου, στο 41ο χλμ. (θέση «Γλύστρα Λαγονησίου»), συνδράμοντας καθοριστικά στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί όσον αφορά στα σημεία του οδικού δικτύου που επιτρέπεται να τοποθετηθούν. Λόγω του θόρυβου που προκαλούν η τοποθέτησή τους σε κατοικημένες περιοχές αποφεύγεται.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ