Τι αυτοκίνητα οδηγούν οι πιο αγενείς οδηγοί –Η πλήρης λίστα

Οι πιο αγενείς οδηγοί - Τα αυτοκίνητα που προτιμούν

Συγκεκριμένες μάρκες αυτοκινήτου φαίνεται να προτιμούν οι πλέον αγενείς οδηγοί που κυκλοφορούν σε δημόσιους δρόμους σύμφωνα με τα ευρήματα νέας έρευνας.

Η αγενής και πολλές φορές επικίνδυνη συμπεριφορά από μια μερίδα οδηγών παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις επί ευρωπαϊκού εδάφους. Όμως τι αυτοκίνητα οδηγούν εκείνοι που προκαλούν τους υπόλοιπους χρήστες των δρόμων με τη συμπεριφορά τους;

Απάντηση στο παραπάνω ερώτημα προσπαθεί να δώσει η έρευνα που πραγματοποίησε η ασφαλιστική εταιρεία βραχυπρόθεσμης ασφάλισης αυτοκινήτου GoShorty, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Μ. Βρετανία με το δείγμα των οδηγών να φτάνει στα 2.000 άτομα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κατασκευαστής που φαίνεται να προτιμούν περισσότερο οι αγενείς και συχνά παράνομοι όσον αφορά στη συμπεριφορά τους οδηγοί είναι η BMW με τα αυτοκίνητα των Βαυαρών να βρίσκονται στην πρώτη θέση συγκεντρώνοντας το 50% των προτιμήσεων.

Στη δεύτερη θέση ακολουθούν τα αυτοκίνητα της Audi με ποσοστό 28% ενώ η Mercedes είναι η τρίτη στη λίστα εταιρεία συγκεντρώνοντας το 17% των πιο αγενών οδηγών. Η Land Rover είναι ο τέταρτος κατασκευαστής με ποσοστό που φτάνει στο 15%, ενώ η πρώτη πεντάδα κλείνει από την Porsche με 11 ποσοστιαίες μονάδες, ως ο τελευταίος κατασκευαστής με διψήφιο ποσοστό.

Στον αντίποδα οι πιο ευγενικοί οδηγοί στους βρετανικούς δρόμους θεωρούνται εκείνοι που επιλέγουν μοντέλα της Ford με ποσοστό 21%, με τους οδηγούς KIA να βρίσκονται στην δεύτερη θέση με 16% και τους οδηγούς των Toyota, Nissan, Volvo και Skoda να «ισοβαθμούν» στην τρίτη θέση με 15 ποσοστιαίες μονάδες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και αν αναρωτιέστε ποια είναι η τυπική και κακή συμπεριφορά που χαρακτηρίζει τους οδηγούς BMW που κινούνται στους βρετανικούς δρόμους η έρευνα αποκαλύπτει ότι 34% από αυτούς καταλαμβάνει την μεσαία λωρίδα και δεν την αλλάζει μέχρι να εξέλθει από τον δρόμο που χρησιμοποιεί.

Παράλληλα, το 34% των αγενών οδηγών BMW φρενάρουν ξαφνικά για να τρομάξουν τον οδηγό του αυτοκινήτου που τους ακολουθεί με το 25% να προσπερνά και έπειτα να μπαίνει μπροστά πηγαίνοντας πιο αργά από το αυτοκίνητο που προσπέρασε.

Επίσης οι οδηγοί BMW στη Μ. Βρετανία θεωρούνται εκείνοι που είναι πιο πιθανό να κορνάρουν στο αυτοκίνητο που προπορεύεται, αν αυτό πηγαίνει πιο αργά από όσο αυτοί θεωρούν σωστό με ποσοστό 34%, ενώ είναι και οι οδηγοί με την μεγαλύτερη πιθανότητα να κορνάρουν αμέσως όταν το φανάρι ανάψει πράσινο, να… υψώσουν το μεσαίο δάκτυλο σε άλλους οδηγούς ως ένδειξη διαμαρτυρίας και να μην κάνουν στην άκρη για να περάσει ένα ασθενοφόρο ή ένα όχημα της πυροσβεστικής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόλο που οι πιο αγενείς οδηγοί φαίνεται να βρίσκονται πίσω από το τιμόνι BMW αυτοκινήτου, το 58% των ερωτηθέντων συμφωνούν στο ότι η επιλογή κατασκευαστή δεν είναι απόλυτα ενδεικτική καθώς για την αντικοινωνική συμπεριφορά ευθύνεται αποκλειστικά αυτός που οδηγεί και όχι η εκάστοτε εταιρεία αυτοκινήτου.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ