Τι αποκάλυψε η Υφυπουργός για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3»;

electric-car-money11

Η δυναμική ανάπτυξη της αγοράς οδηγεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠΥΜΕ σε μια τελείως διαφορετική προσέγγιση.

Με μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών οχημάτων «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» εξαιτίας της δυναμικής ανάπτυξης που καταγράφει η συγκεκριμένη αγορά σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η υφυπουγός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου μιλώντας στο Brainstorm Energy Summit του Fortune Greece.

Επίσης η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αποκάλυψε στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» απλοποιούνται οι διαδικασίες ώστε να φτάνει πιο γρήγορα η επιδότηση στους πολίτες!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε η κ. Αλεξοπούλου: «Όταν σχεδιάστηκαν, τα προηγούμενα χρόνια, το "Κινούμαι Ηλεκτρικά 1" και το "Κινούμαι Ηλεκτρικά 2" τα δεδομένα ήταν τελείως διαφορετικά. Προφανώς, η δυναμική ανάπτυξη της αγοράς μας οδηγεί σε μια τελείως διαφορετική προσέγγιση στο "Κινούμαι Ηλεκτρικά 3". δη τροποποιήσαμε την ΚΥΑ στο "Κινούμαι Ηλεκτρικά 2", ώστε μέσω της 45ημερης προθεσμίας για υποβολή παραγγελίας με προκαταβολή να έχουμε τη δυνατότητα επαναδιάθεσης κεφαλαίων προς τους πολίτες που πραγματικά ενδιαφέρονται να επιδοτηθούν. Τα ποσά που ελευθερώνονται δεσμεύονται εκ νέου, σε ελάχιστη ώρα, γεγονός που αποδεικνύει τη δυναμική της ηλεκτροκίνησης. Όλα αυτά έχουν ληφθεί υπόψη στη σχεδίαση του "Κινούμαι Ηλεκτρικά 3" όπου απλοποιούμε τις διαδικασίες ώστε να φτάνει πιο γρήγορα η επιδότηση στους πολίτες. Σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε το νέο πρόγραμμα. Θέλω να τονίσω ότι στο υφιστάμενο πρόγραμμα (Κινούμαι Ηλεκτρικά 2) τριπλασιάζουμε τις πληρωμές φέτος σε σχέση με πέρυσι».

Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα «Πράσινα Ταξί», η Υφυπουργός, επεσήμανε ότι «αυτή την εβδομάδα θα πληρωθούν οι επιδοτήσεις των 22.500 ευρώ, σε 22 δικαιούχους. Η αγορά νέου ηλεκτρικού ταξί επιδοτείται με ένα ποσό που μπορεί να φτάσει τις 28.000 ευρώ για τον δικαιούχο. Είναι μια μοναδική ευκαιρία και καλώ τους επαγγελματίες οδηγούς να την αξιολογήσουν θετικά».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπρόσθετα, είπε η Υφυπουργός ότι «τροποποιήσαμε το πρόγραμμα ‘‘Φορτίζω Παντού’’, ώστε να είναι ευκολότερη η υποβολή αιτήσεων και θέσαμε τα Πρότυπα Τεύχη Δημοπράτησης στη διάθεση των ενδιαφερόμενων Δήμων».

«Στη χώρα μας» τόνισε χαρακτηριστικά «έχουμε ένα φορτιστή ανά δυο ηλεκτρικά οχήματα και αυτή την αναλογία στοχεύουμε να την διατηρήσουμε κατά το δυνατό. Όραμά μας είναι η αλλαγή κουλτούρας που θα μας οδηγήσει εν τέλει στην χρήση μη ρυπογόνων μέσων μεταφοράς όπως τα ηλεκτρικά λεωφορεία που δεν ρυπαίνουν και δεν ηχορυπαίνουν εκεί που κινούνται. Ήδη στο κέντρο της Αθήνας κινούνται 140 ηλεκτρικά λεωφορεία τα οποία κάνουν δοκιμές προσομοίωσης μεταφοράς επιβατών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ