Τι απέγινε η ξεχασμένη και σπάνια Ferrari Daytona που βρέθηκε παρατημένη;

Ferrari Daytona Alloy 1

Η συγκεκριμένη Ferrari 365 GTB/4 (aka Ferrari Daytona) αποτελεί μοναδικό κομμάτι και βρέθηκε να σκονίζεται σε έναν αχυρώνα στην Ιαπωνία.

Σήμερα, η σπάνια αυτή Ferrari Daytona έχει βρει έναν νέο και τυχερό ιδιοκτήτη, που την απέκτησε μέσα από δημοπρασία της Southeby's που πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο της Ferrari στο Maranello. Η τιμή της ξεπέρασε ελαφρώς τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ.

Ferrari Daytona Alloy 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας δούμε όμως λίγο την ιστορία του συγκεκριμένου μοντέλου, μιας και πρόκειται ένα σπάνιο και μοναδικό αυτοκίνητο. Μεταξύ του 1969 και του 1973 η Ferrari κατασκεύασε περισσότερες από 1.200 365 GTB/4. Το παρατσούκλι της συγκεκριμένης Ferrari είναι Daytona και πρόκειται για ένα διθέσιο grand tourer με V12 κινητήρα εμπρός και τελική ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 280 χλμ./ώρα.

Ferrari Daytona Alloy 3

Πέρα όμως από τα 1.200+ αυτοκίνητα που είχαν προγραμματιστεί να κατασκευαστούν, δόθηκε παραγγελία από το εργοστάσιο και για πέντε 356 GTB/4 με ελαφρύτερο αμάξωμα από αλουμινίο, για να συμμετάσχουν στον 24ωρο αγώνα Daytona. Από αυτά τα πέντε, το ένα ήταν έκδοση δρόμου (street legal).

Ferrari Daytona Alloy 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή η μοναδική αλουμινένια Ferrari Daytona είναι το αυτοκίνητο απο σκονιζόταν τόσα χρόνια στην Ιαπωνία. Φέρει αριθμό πλαισίου 12653 και την υπογραφή του διάσημου Sergio Scaglietti, του οποίου η “καροτσερία” κατασκεύζε σασί και αμαξώματα για την Ferrari από την δεκαετία του '50.

Ferrari Daytona Alloy 5

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έγινε εξαγωγή σε έναν έμπορο αυτοκινήτων στην Ιαπωνία το 1971 και την αμέσως επόμενη χρονιά έγινε εξώφυλλο στο ιαπωνικό περιοδικό αυτοκίνητου της εποχής, Car Graphic. Αφού πέρασε από κάμποσα χέρια, κατέληξε το 1980 στον αχυρώνα του τελευταίου του ιδιοκτήτη, Makoto Takai.

Ferrari Daytona Alloy 6
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αυτοκίνητο πουλήθηκε χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί αναπαλαίωση και με κάτι παραπάνω από 36.000 χλμ. στον ολικό χιλιομετρητή και τιμή που ξεπέρασε τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ.

Ferrari Daytona Alloy 7

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ