Οι θρυλικές ζάντες που επέστρεψαν στη ζωή -Γιατί είναι τόσο ξεχωριστές

bridgestone rap evo wheels

Οι θρυλικές ζάντες που αγαπήθηκαν από τους φίλους των αγώνων αυτοκινήτου και έβαλαν την υπογραφή τους σε μεγάλες επιτυχίες επανήλθαν στη ζωή.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις ζάντες Super R.A.P. που λάνσαρε η Bridgestone το 1987 και λόγω του χαμηλού βάρους τους συνέβαλαν τα μέγιστα στην επίτευξη σπουδαίων αποτελεσμάτων σε διάφορα αγωνιστικά events, συμπεριλαμβανομένου του πρωταθλήματος All Japan Gymkhana;

Αρχικά, ήταν διαθέσιμες σε διαμέτρους 13 και 14 ιντσών, πριν επεκταθούν στις 15 ίντσες αργότερα, και το βάρος τους περιοριζόταν σε μόλις 3,5 κιλά. Όσον αφορά τον σχεδιασμό τους, οι μικρές κυκλικές τρύπες αποτελούσαν την τέλεια προστασία για τα εξαρτήματα των φρένων που διαφορετικά θα ήταν εκτεθειμένα στα ιπτάμενα πετραδάκια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάνω από 30 χρόνια μετά, η Bridgestone επαναφέρει στη ζωή τις θρυλικές ζάντες, οι οποίες μπορούν να πάρουν θέση σε ένα κλασικό Mazda MX-5 ή μια Toyota Corolla.

Bridgestone Super RAP

Με μια πρώτη ματιά, οι εν λόγω ζάντες μοιάζουν με συμβατικούς τροχούς από ατσάλι, αλλά στην πραγματικότητα είναι κατασκευασμένες από ένα κράμα αλουμινίου που τις καθιστά ιδιαίτερα ελαφριές και στιβαρές.

Κατά την πρώτη φάση ζωής τους, οι Super RAP Evo αποτελούνταν από δύο μέρη, όμως τώρα εξελίχθηκαν ως ένα κομμάτι.

Bridgestone super rap
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Bridgestone ανέσυρε τις ζάντες από το συρτάρι τον Ιανουάριο του 2023 και γρήγορα σφυγμομέτρησε τις αντιδράσεις του κοινού προκειμένου να καταλήξει στα μεγέθη της ζάντας. Οι διοικούντες της εταιρείας προσέβλεπαν σε μόλις μερικές εκατοντάδες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, αλλά οι 3.000 που υποβλήθηκαν τους ανάγκασαν να επισπεύσουν τις όποιες διαδικασίες εξέλιξής τους. Πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε η διάθεσή τους, με τις παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για Φεβρουάριο του 2024.

Η διάμετρός τους είναι 15 ίντσες, αλλά υπάρχει η δυνατότητα επιλογής του πλάτους (7,0 ή 7,5 ίντσες), με τις τιμές τους στις ΗΠΑ να ξεκινούν από τα 289,99 δολάρια -ήτοι 264,34 ευρώ με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες- για κάθε μονάδα.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ