Θλιβερό ρεκόρ: Δυστύχημα με αυτοκίνητο που πήγαινε με 250 χλμ./ώρα

Car accident record 1

Η Τροχαία αναφέρει ότι αυτή είναι η υψηλότερη ταχύτητα στην Ευρώπη για όχημα που ενεπλάκη σε θανατηφόρο ατύχημα.

Οι εκθέσεις της Τροχαίας της Επαρχιακής Αστυνομίας στην Ισπανία αναφέρουν, μετά από καταγραφή και ανάλυση των δεδομένων της μονάδας ελέγχου ενός αυτοκινήτου, ότι το πρόσφατο δυστύχημα που μελετούσε η υπηρεσία συνέβη με 250 χλμ./ώρα.

Ουσιαστικά, το δυστύχημα συνέβη με το αυτοκίνητο κινούμενο με την τελική του ταχύτητα, μιας και αρκετά δυνατά αυτοκίνητα έχουν ηλεκτρονικό περιορισμό στα 250 χλμ./ώρα.

Car accident record 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρουν και μέλη της ομάδας Έρευνας, σίγουρα έχουν συμβεί πολύ σοβαρά ατυχήματα με τόσο υψηλές ταχήτητες και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αυτό όμως που είναι αξιοσημείωτο σε αυτή την περίπτωση είναι ότι μπορέσαν να ανακτήσουν τα δεδομένα που χρειάζονται.

Μην ξεχνάτε ότι η έρευνα και η αναζήτηση στοιχείων και δεδομένων στο σημείο ενός ατυχήματος, δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς θα πρέπει να συνυπολογίσουμε τις υλικές ζημιές των εμπλεκόμενων οχημάτων, ότι έχει απομείνει δηλαδή.

Η ταχύτητα με την οποία κινούνται τα οχήματα που εμπλέκονται σε ένα ατύχημα είναι ένας από τους δείκτες που συνήθως προσπαθούν να οριοθετήσουν οι ερευνητές αυτής της ειδικότητας. Για να το κάνουν αυτό, χρησιμοποιούν διάφορα εργαλεία που μπορούν να τους βοηθήσουν να βρουν όλες τις πληροφορίες.

Car accident record 3

Πιο συγκεκριμένα συλλέγουν στοιχεία από την μονάδα ελέγχου του αερόσακου, από τη ζημιά στο αμάξωμα, την ύπαρξη ή όχι βίντεο με το αυτοκίνητο σε κίνηση, μαρτυρίες, σημάδια στην άσφαλτο κ.λπ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Ναβάρα, κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, έχουν ερευνήσει περίπου είκοσι σοβαρά ατυχήματα (θανάτους ή σοβαρούς τραυματισμούς) και, για να συλλέξουν στοιχεία, ταξιδεύουν στον τόπο του συμβάντος, όπου τραβούν εικόνες, λαμβάνουν μετρήσεις, συνέντευξη από τους εμπλεκόμενους και τους μάρτυρες, και κάνουν λήψη αεροφωτογραφιών με drone. Στη συνέχεια συντάσσουν μία έκθεση που αποστέλλεται στο Δικαστήριο.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ