Θερμαινόμενα καθίσματα με συνδρομή από την BMW

BMW Heated Seats

Οι συνδρομητικές υπηρεσίες μέσω των over-the-air αναβαθμίσεων των αυτοκινήτων μπαίνουν για τα καλά στη ζωή μας: μια από τις πρώτες είναι τα θερμαινόμενα καθίσματα της BMW, που θα έχουν συνδρομή 18 ευρώ το μήνα.

Μετά τη Volvo και άλλες εταιρείες, η αρχή για τη BMW έγινε από τη Νότια Κορέα. Μέσω της εφαρμογής ConnectedDrive της βαυαρικής εταιρείας στην ασιατική χώρα, δίνεται πλέον η δυνατότητα στους αγοραστές μιας καινούριας BMW να έχουν θερμαινόμενα καθίσματα καταβάλλοντας 18 ευρώ το μήνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως συμβαίνει με όλες σχεδόν τις συνδρομητικές υπηρεσίες, ο πρώτος μήνας παρέχεται δωρεάν. Εναλλακτικά, μπορούν να πληρώσουν 170 ευρώ για ετήσια συνδρομή ή 270 ευρώ για να έχουν την άνεση αυτή για 3 χρόνια. Ή περίπου 400 ευρώ για να τοποθετήσουν το σύστημα μόνιμα στο αυτοκίνητό τους.

Αυτή είναι μία από τις πολλές «υπηρεσίες» του αυτοκινήτου που μπορούν οι ιδιοκτήτες των νέων BMW να αγοράσουν μέσω του portal ConnectedDrive. Η ενεργοποίηση και απενεργοποίηση των υπηρεσιών αυτών γίνεται ασύρματα, μέσω των over-the-air αναβαθμίσεων, από την κεντρική οθόνη του ταμπλό. Δεν χρειάζεται καν η επίσκεψη στον τοπικό αντιπρόσωπο της BMW.

Μια από τις άλλες υπηρεσίες είναι το θερμαινόμενο τιμόνι, έναντι 10 ευρώ το μήνα (90 ευρώ το χρόνο, 155 ευρώ για 3 χρόνια), το Apple CarPlay έναντι 300 ευρώ για πάντα, καθώς και τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης υψηλής σκάλας φώτων και καταγραφής του οδηγού με κάμερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μία από τα πλεον ασυνήθιστες υπηρεσίες του BMW ConnectedDrive Store είναι το IconicSounds Sport. Έναντι 135 ευρώ, για πάντα, εκπέμπει από τα ηχεία ψεύτικους ήχους θερμικού κινητήρα ανάλογα με την πίεση στο γκάζι.

Οι καιροί αλλάζουν, και το ίδιο και η εμπειρία της οδήγησης, ο εξοπλισμός, η χρέωση. Η Stellantis υπολογίζει από τις over-the-air αναβαθμίσεις αυτές θα έχει έσοδα 23 δισεκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, από το τέλος κιόλας αυτής της δεκαετίας. Κι αν κάποιος εξειδικευμένος με τα ηλεκτρονικά παρακάμψει το firewall του συστήματος για να αποκτήσει τις υπηρεσίες δωρεάν, τότε αυτομάτως θα παύει να ισχύει η εγγύηση του αυτοκινήτου. Νέοι καιροί - νέα ήθη, ομολογουμένως.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ