Σε ποια περιφέρεια θρηνήσαμε τα περισσότερα θύματα από τροχαία

Τροχαία ατυχήματα Ελλάδα Ιούνιος 2021

Αν και παρουσιάστηκε μείωση στα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα τον περασμένο Ιούνιο, μια περιφέρεια κατάφερε να ξεχωρίσει αρνητικά.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) προχώρησε στην δημοσίευση των προσωρινών στοιχείων αναφορικά με τα τροχαία ατυχήματα που καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα τον περασμένο Ιούνιο. Τα εν λόγω τροχαία, που προκάλεσαν θάνατο ή τραυματισμό ατόμων, κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 15% στο σύνολο τους, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2020 και έφτασαν στα 1.033 έναντι 898.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, από τα παθόντα πρόσωπα των οδικών τροχαίων ατυχημάτων, καταγράφηκαν 48 νεκροί, 65 βαριά τραυματίες και 1.150 ελαφρά τραυματίες, έναντι 50 νεκρών, 56 βαριά τραυματιών και 1.042 ελαφρά τραυματιών τον Ιούνιο του 2020, παρουσιάζοντας μείωση κατά 4,0% σε νεκρούς, αλλά αύξηση κατά 16,1% σε βαριά τραυματίες και κατά 10,4% σε ελαφρά τραυματίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεντρώνοντας το 35,6% του πληθυσμού, η Αττική ήταν η περιφέρεια που κατέγραψε τα περισσότερα ατυχήματα με νεκρούς και τραυματίες τον περασμένο Ιούνιο συγκεντρώνοντας το 52,7% της σχετικής «πίτας». Πίσω της στη δεύτερη θέση ήρθε η περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας με το ποσοστό να ανέρχεται στο 19,8%, με την Στερεά Ελλάδα να κλείνει την πρώτη τριάδα με 4,6%.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρνητική εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Πελοπόννησος, ενώ «ισοβαθμεί» με τη Δυτική Ελλάδα στην πέμπτη θέση, στο σύνολο των τροχαίων (ποσοστό 3,6%), ανεβαίνει στη δεύτερη θέση στους νεκρούς από τροχαία ανά περιφέρεια, πίσω μόνο από την Αττική. Ειδικότερα, η Αττική κατέγραψε το 27,1% των θανατηφόρων τροχαίων που σημειώθηκαν σε όλη την επικράτεια και η δεύτερη Πελοπόννησος το 22,9% με την τρίτη θέση να πηγαίνει στην Κεντρική Μακεδονία με 14,6% επί του συνόλου.

Για τον περασμένο Ιούνιο, οι νεκροί από τροχαίο ατύχημα στην Αττική έφτασαν τους 13, έναντι 17 τον αντίστοιχο μήνα του 2020 (-23,5%) και στην Πελοπόννησο στους 11, από τρεις με την αύξηση να ανέρχεται στο 266,7%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ