Θα φτιάξει η Ελλάδα το δικό της πυροσβεστικό όχημα;

GREEK HOPLITE Armored Vehicle

Η ελληνική EODH SA παρουσίασε πριν μερικές εβδομάδες στην Διεθνή Έκθεση αμυντικών συστημάτων DEFEA 2021 το νέο της τεθωρακισμένο 4x4 πολλαπλών ρόλων και αποστολών, και όπως είναι ευκόλως κατανοητό έκλεψε την παράσταση χάρη στις δυνατότητές του.

Η πλατφόρμα όμως του νέου αυτού συστήματος είναι διαμορφώσιμη και σε συνδυασμό με τις καταστροφές που έχει υποστεί η χώρα από τις τελευταίες μεγάλες πυρκαγιές, είχε σαν αποτέλεσμα η EODH SA με έδρα την Θεσσαλονίκη να παρουσιάσει άμεσα ένα πρωτότυπο για δασοπυρόσβεση.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Οπλίτη του επιτρέπουν να κινείται σε κάθε είδους τερέν με άνεση, ενώ οι μαζεμένες του διαστάσεις του επιτρέπουν να εισβάλει και στον πιο πυκνόφυτο χωματόδρομο για να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε αποστολή αναθέσουν στο πλήρωμά του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Greek Hoplite ATV Army version

Το πυροσβεστικό πρωτότυπο του Οπλίτη έχει στο πίσω μέρος δεξαμενή χωρητικότητας 3,2 τόνων νερού και 500 λίτρων αφρού, ενώ πέρα από το heavy duty ελαστικό υπάρχει στην κορυφή και μάνικα υψηλής πίεσης.

Τέλος, ο κινητήρας που εφοδιάζει τον Οπλίτη είναι τουρμποντίζελ 5.7 λτ. με απόδοση 300 ίππων και 1.100 Nm, και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων. Η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 120 km/h και η μέγιστη αυτονομία με πλήρες φορτίο ξεπερνά τα 700 χλμ. Ακόμα, διαθέτει κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων και διαφορικά με δυνατότητα κλειδώματος.

[Πηγή: Defencereview]

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ