Έρχεται η νέα γενιά των BMW X μοντέλων με μοτέρ βενζίνης

BMW X6 2023 1

Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης της BMW θα ζήσουν για να εφοδιάσουν και τις επόμενες γενιές των δημοφιλών SUV της γκάμας.

Παρά τις μεγάλες επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση, η BMW δεν έχει προς το παρόν καμία πρόθεση να εγκαταλείψει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Σύμφωνα μάλιστα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η BMW έχει στο πλάνο της να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα το 2027 με θερμικούς κινητήρες.

BMW X4 M Competition 1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα, η νέα γκάμα κινητήρων εσωτερικής καύσης θα τοποθετηθεί στην οικογένεια μοντέλων X, όπως οι X3, X4, X5, Χ6 και X7. Μάλιστα, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Oliver Zipse, έχει αναφέρει στο παρελθόν τις σκέψεις του σχετικά με την πλήρη απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης, σημειώνοντας ότι η εγκατάλειψη αυτής της τεχνολογίας θα μπορούσε να εμποδίσει την ανάπτυξη ολόκληρης της αυτοκινητοβιομηχανίας.

BMW X4 M Competition 2

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο κ. Zipse είναι κατά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Απεναντίας, η BMW έχει στην γκάμα της πολλά νέα ηλεκτρικά μοντέλα. Η στρατηγική της, ωστόσο, είναι να προσφέρει μια σειρά μοντέλων για όλες τις αγορές, πράγμα που σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα εξακολουθούν να πωλούνται όπου επιτρέπεται. Λογικό από επιχειρηματικής απόψεως, αλλά βρίσκει εμπόδιο τους περιβαλλοντολόγους.

BMW X3 M Competition
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι να κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση η BMW, είναι δύσκολο να μαντέψει κάποιος ποιοι κινητήρες θα παραμείνουν κοντά μας. Υποθέτουμε ότι ο εμβληματικός 6κύλινδρος σε σειρά και ο V8 της εταιρείας θα παραμείνουν μέχρι τελευταίας ρανίδας, χάρη στον εξηλεκτρισμό, αλλά υποθέτουμε ότι θα πάρουν την άγουσα για τα αποδυτήρια πολύ πριν τους τρικύλινδρους και τετρακύλινδρους κινητήρες της εταιρείας.

BMW X5 M Competition 2

Και αυτό γιατί η BMW έχει ήδη αποσύρει τον V12 που εφοδίαζε την M760i προηγούμενης γενιάς, πορεία που θα ακολουθήσουν στα επόμενα χρόνια ο V8 και πολύ αργότερα, μετά το 2030, ο εν σειρά 6κύλινδρος.

BMW X6 M Competition
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η Rolls-Royce όσο και η MINI έχουν δεσμευτεί να έχουν αμιγώς ηλεκτρική γκάμα έως το 2030. Αυτές όμως είναι πιο «ειδικές» φίρμες και θα επιβιώσουν εύκολα με αποκλειστικά ηλεκτρική γκάμα μοντέλων. Η BMW από την άλλη θα πρέπει να διατηρήσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης εάν θέλει να επιβιώσει στην παγκόσμια αγορά, ειδικά σε αγορές όπου τα ηλεκτρικά οχήματα δεν είναι ακόμα βιώσιμα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ