Τετράγωνο τιμόνι και σύστημα steer-by-wire στην επόμενη Mercedes-Benz S-Class;

mercedes yoke

Η επόμενη γενιά της Mercedes-Benz S-Class είναι πολύ πιθανό να απωλέσει τα κουμπιά αφής, για χάρη των παραδοσιακότερων διακοπτών και όπως φαίνεται, αυτοί θα βρίσκονται πάνω σε ένα πιο… ορθογώνιο τιμόνι.

Σύμφωνα με την Handelsblatt, το νέο yoke προέρχεται από το πρωτότυπο μοντέλο Vision One-Eleven και όπως πιστεύουν οι εμπνευστές του, προσφέρει ανεμπόδιστη θέα στον δρόμο, αλλά και στην οθόνη που παίζει τον ρόλο του πίνακα οργάνων, για τον οδηγό.

mercedes amg one b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πληροφορίες αναφέρουν ακόμα πως η γερμανική εταιρεία θα λανσάρει και ένα νέο σύστημα steer-by-wire, που εξαλείφει την κολώνα του τιμονιού, υποσχόμενο άμεση απόκριση και σαφή αίσθηση τόσο στις χαμηλές, όσο και στις υψηλές ταχύτητες. Κάτι που θα μπορούσε να είχε συμβεί και στην EQS. Πιθανώς να το δούμε στο φρεσκάρισμα του μοντέλου, σε δύο με τρία χρόνια.

Ωστόσο όσον αφορά το τετράγωνο τιμόνι, μάλλον θα πρέπει να κάνουμε λίγη περισσότερη υπομονή, καθώς αναμένεται μαζί με την νέα γενιά της S-Class, που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2027. Οι πελάτες θα περιμένουν επίσης και για την επιστροφή των φυσικών κουμπιών, έως ότου η Mercedes λανσάρει μοντέλα που θα βασίζονται στην πλατφόρμα MB.EA.

mercedes amg one c

Όπως έχουν αναφέρει ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Mercedes, τα μπουτόν αφής είναι κάπως πολύπλοκα στον χειρισμό τους κατά τα διάρκεια της οδήγησης. Τον περασμένο μήνα, η Volkswagen που χρησιμοποιεί παρόμοια κουμπιά στα νεότερα μοντέλα της, παραδέχτηκε πως ήταν λάθος και αναμένεται να τα διορθώσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ