Τέλος στα ταξί βενζίνης και diesel -Ποια πόλη προχωρά στην οριστική απαγόρευση της κυκλοφορίας τους

ταξί βενζίνης diesel

Στην απαγόρευση κυκλοφορίας των ταξί που καταναλώνουν βενζίνη και diesel προχωρά η δημοτική αρχή του Αμβούργου, αποσκοπώντας στη δραστική μείωση των εκλυόμενων ρύπων.

Δέκα χρόνια πριν την απαγόρευση της πώλησης καινούργιων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια μεγάλη πόλη της γηραιάς ηπείρου έρχεται να βάλει τέλος στην κυκλοφορία των συμβατικών ταξί βενζίνης και diesel.

Ο λόγος για την πόλη του Αμβούργου, η δημοτική αρχή της οποίας αποφάσισε να προχωρήσει στην οριστική απαγόρευση της κυκλοφορίας ταξί με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η απαγόρευση αυτή θα τεθεί σε ισχύ το 2025 και θα αφορά όλα ανεξαιρέτως τα ταξί που κυκλοφορούν στους δρόμους του Αμβούργου, ενώ εντάσσεται στο project «Future Taxi» το οποίο εκπονήθηκε το 2021 και αποσκοπεί στον πλήρη εξηλεκτρισμό των ταξί στη Γερμανία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πόλη του Αμβούργου είναι η πρώτη γερμανική πόλη που θα εφαρμόσει την πλήρη απαγόρευση των θερμικών ταξί το 2025, κάτι που θα οδηγήσει στον περιορισμό των εκλυόμενων ρύπων κατά 25.000 τόνους ετησίως.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, για την αγορά ενός ηλεκτρικού ταξί στη Γερμανία προσφέρεται η επιδότηση των 9.000 ευρώ, ωστόσο, ο στόλος των μηδενικών ρύπων οχημάτων και ειδικότερα των ταξί παραμένει μικρός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στο Αμβούργο κυκλοφορούν μόλις 350 ταξί μηδενικών ρύπων και μολονότι η ζήτηση έχει αυξηθεί και αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αμφισβητούν την επιτυχία του φιλόδοξου, πέρα από κάθε αμφιβολία εγχειρήματος.

Άλλωστε πέρα από τη δυσκολία του πλήρη εξηλεκτρισμού ενός στόλου μερικών χιλιάδων αυτοκινήτων σε λιγότερα από δύο χρόνια, υπάρχει και το μείζον πρόβλημα των υποδομών, καθώς ακόμα και στη Γερμανία τα σημεία ταχυφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων δεν επαρκούν.

Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι αν ο συμπαθής κλάδος των επαγγελματιών οδηγών της Γερμανίας πρόκειται να αντιδράσει, καθώς ότι συμβαίνει σήμερα στο Αμβούργου αναμένεται να συμβεί μέσα στα επόμενα χρόνια και στις υπόλοιπες γερμανικές πόλεις.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ