Τέλος στην ταλαιπωρία ετών: Η πρόταση που θα φέρει πιο κοντά την Αρχαία Ολυμπία στην Αθήνα

πάτρα πύργος

Σημαντικά ευκολότερο θα γίνει το ταξίδι προς την Αρχαία Ολυμπία, εφόσον εισακουστεί η πρόταση του δημάρχου για επέκταση του υπό κατασκευή αυτοκινητοδρόμου «Πάτρα-Πύργος».

Με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρά το έργο της κατασκευής του νέου τμήματος της Ολυμπίας Οδού «Πάτρα-Πύργος», μήκους 74,5 χλμ., το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο εντός του 2025, σηματοδοτώντας τη μείωση του χρόνου ταξιδιού στο Αθήνα-Πάτρα κατά 40 λεπτά.

Παράλληλα, ο νέος αυτοκινητόδρομος θα μπορούσε να διευκολύνει και την πρόσβαση στην Αρχαία Ολυμπία, εφόσον εισακουστεί η πρόταση του δημάρχου της περιοχής, Γιώργου Γεωργιόπουλου, για επέκταση του «Πάτρα-Πύργος» στον ιερό τόπο διεξαγωγής των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων.

αρχαία ολυμπία δρόμος πάτρα πύργος
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, κατά την επίσκεψη του Προέδρου της «Ολυμπίας Οδού», Παναγιώτη Παπανικόλα, στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, το απόγευμα της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου, ο δήμαρχος πρότεινε στον παραχωρησιούχο την εκπόνηση σχετικής μελέτης και τη διερεύνυση της δυνατότητας χρηματοδότησης του έργου μέσα από το ποσό των 30 εκ. ευρώ που προβλέπεται για τη σύνδεση των αρχαιολογικών χώρων με τους αυτοκινητόδρομους. 

Ο δήμαρχος επισήμανε ότι πρόκειται για ένα έργο χωρίς μεγάλες τεχνικές απαιτήσεις, που το συνολικό μήκος του δεν ξεπερνά τα 17 χιλιόμετρα, από τον κόμβο στις Κολιρέικες Παράγκες -που προβλέπεται να φτάσει ο νέος αυτοκινητόδρομος- μέχρι την πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πρόταση είχε γίνει και στον Υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, με επιστολή του δημάρχου στις 29 Μαρτίου 2022.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοάκος, κατά την επίσκεψή του τον Νοέμβριο του 2021 στην Αρχαία Ολυμπία, είχε δεσμευτεί ότι ο αυτοκινητόδρομος «Πάτρα-Πύργος» θα συνδεθεί με νέο, αναβαθμισμένο δρόμο με την Αρχαία Ολυμπία.

αρχαία ολυμπία δρόμος πάτρα πύργος
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκπλήρωση των δεσμεύσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα συνεπαγόταν διευκόλυνση των μετακινήσεων σε έναν τόπο με ιδιαίτερη ιστορική και ιδεολογική βαρύτητα, που αποτελεί πόλο έλξης για δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες ετησίως.

Σήμερα, το ταξίδι στην Αρχαία Ολυμπία είναι ιδιαίτερα δύσκολο, τόσο μέσω της Αθηνών-Κορίνθου, όσο και μέσω της Εθνική Οδό Κορίνθου – Τριπόλεως (συντομότερη διαδρομή), όπου οι ταξιδιώτες πρέπει να διασχίσουν ορεινό όγκο.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ