Τέλος τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα από Γερμανία – Μεγάλη άνοδος στις τιμές τους

Metaxeirismena 1

Η εισαγωγή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου από Γερμανία είναι πλέον ασύμφορη, μιας και δεν υπάρχουν φθηνές προτάσεις στην αγορά και οι τιμές έχουν φτάσει αυτές των καινούριων αυτοκινήτων.

Αρκετοί συμπατριώτες μας προτιμούσαν να αγοράσουν μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από την Γερμανία, καθώς η προσφορά ήταν μεγάλη και οι εκπτώσεις γενναίες, με αποτέλεσμα να κάνουν την “δουλειά” τους εύκολα και πιο οικονομικά.

Metaxeirismena 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έλλειψη όμως μεταχειρισμένων αυτοκινήτων πλήττει και την Γερμανία και οι συνέπειες είναι οι ίδιες με εδώ: μεγάλη αύξηση των τιμών. Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, η μέση τιμή των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τριετίας, αυξήθηκε περισσότερο από 30% σε διάστημα ενός έτους. Η άνοδος αυτή είναι λίγο πιο έντονη σε ό,τι αφορά τα πετρελαιοκίνητα, αφού φτάνει κοντά στο 32%.

Αυτό σημαίνει ότι ένα αυτοκίνητο που πωλούνταν πριν από 12 μήνες στα 15.000 ευρω, τώρα κοστίζει περίπου 20.000 ευρώ.

Metaxeirismena 3

Όπως συμβαίνει σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου, ο αριθμός των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που διατίθενται προς πώληση δεν αρκεί για να καλύψει τη ζήτηση, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι τιμές. Μια αγοραστική ζήτηση που έχει αυξηθεί κατακόρυφα, επειδή πολλοί υποψήφιοι πελάτες προτιμούν πλέον, δεδομένων των χρόνων παράδοσης στα περισσότερα νέα αυτοκίνητα, να στραφούν σε μεταχειρισμένα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό όμως είναι παγίδα, μιας και οι τιμές των μεταχειρισμένων έχουν φτάσει αυτές των καινούριων αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα να κρίνεται ως ασύμφορη η εισαγωγή μεταχειρισμένου από τη Γερμανία.

Metaxeirismena 4

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ