Τέλος στους κινητήρες εσωτερικής καύσης από την κυβέρνηση των ΗΠΑ

USA president beast

Η μόνη εξαίρεση που θα υφίσταται αφορά τα οχήματα του στρατού και των διαστημικών επιχειρήσεων.

Μέχρι το 2035 η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα σταματήσει να προμηθεύεται οχήματα με “παραδοσιακούς” κινητήρες εσωτερικής καύσης. Μάλιστα, τα κυβερνητικά οχήματα που θα αγοραστούν από το 2027 και μετά θα είναι σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Σύμφωνα με αναφορές στον παγκόσμιο Τύπο, ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει υπογράψει ήδη το σχετικό διάταγμα, υποστηρίζοντας ανοιχτά τον εξηλεκτρισμό της εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας. Αυτό θα βοηθήσει στο να μειωθούν οι εκπομπές CO2 κατά 65% μέχρι το 2030 και θα εκμηδενιστούν μέχρι το 2050.

Στο διάταγμα αναφέρεται ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος γιαοκτήμονας, καταναλωτής ενέργειας και εργοδότης της χώρας, και ως εκ τούτου μπορεί με ευκολία να ασκήσει επιρροή στις διάφορες βιομηχανίες ώστε να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Joe Biden Hummer EV

Η νέα αυτή πολιτική δεν θα συμβάλει απλά στην μείωσης της ρύπανσης του περιβάλλοντος, αλλά θα στηρίζει και τους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων. Ωστόσο, θα υπάρξουν ορισμένες εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα στα οχήματα του στρατού και των διαστημικών επιχειρήσεων.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ διαθέτει σήμερα 657.000 οχήματα και αγοράζει περίπου 50.000 αυτόκινητα ετησίως. Την προηγούμενη χρονιά διατέθηκαν 4,2 δις δολάρια για την αγορά νέων οχημάτων και διαπανήθηκαν 730 εκ. δολάρια σε καύσιμα.

Πριν μερικούς μήνες, ο πρόεδρος Μπάιντεν κάλεσε τους Αμερικανούς αξιωματούχους να στραφούν προς τα ηλεκτρικά οχήματα, καθώς μέχρι πέρσι μόλις το 0,5% των κυβερνητικών οχημάτων ήταν ηλεκτροκίνητα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ