Τέλος στα μηχανάκια των ντελιβεράδων - Αυτά είναι τα νέα ρομπότ που θα μας χτυπούν την πόρτα

Delivery robots 1

Η Bolt συνεργάζεται με την Starship Technologies και θα ξεκινήσει σύντομα να προσφέρει ρομποτικές υπηρεσίες παράδοσης προϊόντων.

Η Bolt δραστηριοποιείται στην Ευρώπη και υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι παραδόσεις τροφίμων και προϊόντων, προσθέτοντας στις υπηρεσίες της μικρά αυτόνομα οχήματα παραδόσεων.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την εσθονική Starship Technologies για την αυτόνομη υπηρεσία παράδοσης με χρήση μικρών οχημάτων. Η υπηρεσία θα ξεκινήσει αρχικά στην πρωτεύουσα της Εσθονίας, το Ταλίν, και θα χρησιμοποιεί μικρά εξάτροχα ρομπότ που αναπτύχθηκαν από την Bolt.

Delivery Robots 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δύο εταιρείες θέλουν να κάνουν τις αυτόνομες παραδόσεις προϊόντων όσο το δυνατόν πιο γρήγορες και εύκολες. Ως εκ τούτου, οι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν την εύκολη υπηρεσία παράδοσης με το πάτημα ενός κουμπιού και όταν φτάσει το ρομπότ, θα χρειαστεί απλώς να πατήσουν ένα άλλο κουμπί για να το ανοίξουν και να παραλάβουν το δέμα τους.

Η Starship προσφέρει ήδη παρόμοιες υπηρεσίες αυτόνομης παράδοσης προϊόντων και σε άλλες αγορές. Στις Η.Π.Α., για παράδειγμα, έχει μια συνεργασία με την Grubhub όπου μπορούν να γίνουν παραδόσεις προϊόντων σε φοιτητές. Η εταιρεία διαθέτει επίσης παρόμοιες υπηρεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πρόσφατα έγινε η πρώτη εταιρεία αυτόνομης διανομής που ολοκλήρωσε με επιτυχία 5 εκατομμύρια εμπορικές παραδόσεις σε όλο τον κόσμο.

Delivery Robots 3

«Η Bolt και η Starship μοιράζονται παρόμοιους στόχους για την προώθηση της βιωσιμότητας στις τοπικές μεταφορές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Starship Technologies, Alastair Westgarth. «Στην περίπτωσή μας, προσφέρουμε μια εύκολη και αυτόνομη υπηρεσία παράδοσης προϊόντων, που ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την αποστολή να κάνουμε τις πόλεις μας πιο φιλικές προς το περιβάλλον».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Bolt ιδρύθηκε στην Εσθονία το 2013 ως Taxify πριν αλλάξει αργότερα το όνομά της. Έχει επεκταθεί γρήγορα την τελευταία δεκαετία και λειτουργεί επί του παρόντος σε 45 χώρες στην Ευρώπη, στην Αφρική, στη Δυτική Ασία, στη Νοτιοανατολική Ασία και στη Λατινική Αμερική. Εκτός από την προσφορά υπηρεσιών μεταφοράς προϊόντων, παρέχει υπηρεσίες παράδοσης φαγητού, παράδοσης ειδών παντοπωλείου, κοινής χρήσης αυτοκινήτου (car sharing) και σκούτερ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ