Τέλος η κρίση με τα microchips – Πώς η παγκόσμια ύφεση βγάζει κερδισμένο το αυτοκίνητο

Παραγωγή αυτοκινήτου

Θέμα χρόνου είναι να επιστρέψει η κανονικότητα στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου, και να μειωθούν οι χρόνοι παράδοσης των καινούργιων ΙΧ.

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που καταφτάνουν από την εταιρεία εξέλιξης συστημάτων συνδεσιμότητας VNC Automotive, η οποία προβλέπει την εξομάλυνση της κατάστασης με τους ημιαγωγούς, κάτι που σε βάθος χρόνου θα οδηγήσει στη μείωση των χρόνων παράδοσης των καινούργιων αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της, VNC Automotive, Tom Blackie, την κρίση των ημιαγωγών πυροδότησε η εκτόξευση της ζήτησης για ηλεκτρονικές συσκευές (βλ. λάπτοπ και τάμπλετ) που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των εγκλεισμών λόγω της πανδημίας.

Με την παγκόσμια οικονομία, ωστόσο, να βρίσκεται αντιμέτωπη με πιθανή ύφεση, και τις ανατιμήσεις στα βασικά να έχουν καταφέρει ισχυρό πλήγμα στα νοικοκυριά, οι καταναλωτές δείχνουν να είναι πιο συγκρατημένοι στις αγορές τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως επισημαίνει ο Tom Blackie, πολλοί καταναλωτές αντί να αντικαταστήσουν το τηλέφωνό τους με ένα ακριβότερο, προτιμούν να κρατήσουν τις υπάρχουσες συσκευές τους, αναβάλλοντας τις αγορές τους.

κρίση ημιαγωγοί

Αναλυτές της αγοράς κάνουν λόγο για θεαματική αύξηση στις ακυρώσεις ηλεκτρονικών συσκευών, τα οποία πλέον φέρουν τεχνολογίες τελευταίας γενιάς που απαιτούν αρκετά microchips.

Η μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών και το συνακόλουθο εξασθενημένο ενδιαφέρον για ηλεκτρονικές συσκευές έχει οδηγήσει στη δημιουργία ενός μεγάλου αποθέματος ημιαγωγών, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί από την πληγείσα παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

«Στην πραγματικότητα, ήταν τέτοια η ταχύτητα της στροφής από την έλλειψη (σ.σ. ημιαγωγών) προς την υπερπροσφορά που μας προσεγγίζουν τακτικά προμηθευτές τσιπ και μας ρωτούν αν θέλουμε να αυξήσουμε τις παραγγελίες μας», προσθέτει ο Διευθύνων Σύμβουλος της VNC Automotive, μια εταιρεία-πρωτοπόρο στον χώρο της εξέλιξης προηγμένων συστημάτων συνδεσιμότητας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
κρίση ημιαγωγοί

Σύμφωνα τέλος με τον Tom Blackie, η υπερπροσφορά ημιαγωγών θα ωφελήσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες τους τελευταίους μήνες φέρουν μειωμένη παραγωγική δύναμη, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί οι χρόνοι παράδοσης των καινούργιων ΙΧ.

Ξεκαθαρίζει δε ότι ίσως χρειαστεί ακόμα ένα εύλογο χρονικό διάστημα προτού επιστρέψει η κανονικότητα, δεδομένου ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα χρειαστεί πρώτα να εξυπηρετήσουν αυτό τον μεγάλο όγκο παραγγελιών που έχουν συσσωρευτεί και βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ