Τέλος οι κάμερες ταχύτητας -Νέο σύστημα στο αυτοκίνητο θα «καρφώνει» live τους οδηγούς στην Αστυνομία

Κλήση αστυνομίας

Την τεχνολογία επιστρατεύουν οι αστυνομικές αρχές ώστε να εντοπίζουν εκείνους του οδηγούς που θα παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας θέτοντας σε κίνδυνο, αξιοποιώντας τον εξοπλισμό που φέρουν πλέον υποχρεωτικά όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα.

Ένα ακόμα όπλο στην αντιμετώπιση των παραβατών φαίνεται πως αποκτούν οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες φιλοδοξούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα που καταγράφει ένα αυτοκίνητο και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο.

Η είδηση έρχεται από τη Ρωσία, όπου εξετάζεται ήδη το ενδεχόμενο να αξιοποιηθεί το σύστημα επικοινωνίας με τα συνεργία άμεσης επέμβασης σε περίπτωση ατυχήματος. Ο λόγος για το eCall το οποίο ως γνωστόν είναι υποχρεωτικό για όλα τα αυτοκίνητα και σε περίπτωση εμπλοκής ενός οχήματος σε ατύχημα πραγματοποιεί αυτόματα μια κλήση στο 112, μεταβιβάζοντας ταυτόχρονα κάποια στοιχεία στα σωστικά συνεργεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κλήση -Όρια ταχύτητας

Το ίδιο ακριβώς σύστημα θα ενεργοποιείται και στην περίπτωση που ο οδηγός υπερβεί το όριο ταχύτητας, με την προϋπόθεση ότι το αυτοκίνητο πέρα από το eCall διαθέτει και σύστημα αναγνώρισης της οδικής σήμανσης.

Αυτό σημαίνει ότι η παράβαση θα βεβαιώνεται αυτόματα και το πρόστιμο θα βαραίνει το μητρώο του οδηγού ακόμα κι αν δεν ακινητοποιηθεί από τις αστυνομικές αρχές.

Κλήση -Όρια ταχύτητας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το έργο των αρχών ίσως γίνει ακόμα πιο εύκολο με την τοποθέτηση των «μαύρων κουτιών» στα αυτοκίνητα, παρά το γεγονός ότι για αρχή τουλάχιστον η πρόσβαση στα δεδομένα που θα καταγράφονται θα είναι περιορισμένη και θα αφορούν μόνο στις συνθήκες ενός ατυχήματος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η πρόταση για την ενεργοποίηση του συστήματος… παρακολούθησης των οδηγών έχει ήδη κατατεθεί από τη δημοτική αρχή της Μόσχας και το μόνο που απομένει από, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, είναι η έγκρισή της από την κεντρική Κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ