Τέλος η απώλεια σήματος GPS -Τι αλλάζει στους χάρτες της Google

Google Maps

Οι σήραγγες δεν θα αποτελούν πλέον πρόβλημα για το στίγμα του GPS όταν χρησιμοποιείτε τους χάρτες της Google.

Όταν κινούμαστε σε άγνωστες διαδρομές, είναι φυσιολογικό να έχουμε «ανοιχτά» τα δεδομένα του κινητού μας τηλεφώνου, με σκοπό να καθοδηγηθούμε σωστά και να φτάσουμε στον προορισμό μας χωρίς παρατράγουδα.

Ακόμα και έτσι όμως, η διαδρομή μας μπορεί να γίνει περίπλοκη εάν μεσολαβούν τούνελ, καθώς το σήμα από τους δορυφόρους δεν θα φτάσει στην κινητή μας συσκευή. Ωστόσο, οι χάρτες της Google ενσωματώνουν ήδη μια λύση που δεν επιτρέπει να χαθεί το GPS και κατά συνέπεια η τοποθεσία σας.

Για να συνεχίσουν όμως να λειτουργούν σωστά οι χάρτες της Google στα τούνελ, είναι απαραίτητο να υπάρχουν «φάροι» Bluetooth στις σήραγγες. Οι συγκεκριμένοι φάροι εκπέμπουν μόνο σήμα στις κινητές συσκευές των χρηστών και δεν λαμβάνουν δεδομένα από αυτές. Αυτό το σήμα, επιτρέπει στην Google να συνεχίσει να καθοδηγεί τους οδηγούς που χρησιμοποιούν τους χάρτες της, συλλέγοντας δεδομένα κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο ακόμα κι αν βρίσκονται μέσα σε σήραγγα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Bluetooth beacons Google Maps 3

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή Waze, η οποία ανήκει στην Google, χρησιμοποιεί ήδη τους Bluetooth φάρους για να διατηρεί σταθερό σήμα όταν ένας οδηγός περνά μέσα μέσα από τούνελ, αλλά το είχε μόνο η Waze.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν χάρτες Google αντί για Waze όταν πραγματοποιούν διαδρομές με το αυτοκίνητό τους. Για όλους αυτούς τους οδηγούς, υπάρχουν καλά νέα για τα Google Maps που απέκτησαν πλέον δυνατότητα χρήσης των Bluetooth φάρων, αυξάνοντας την αξιοπιστία των οδηγιών και φυσικά την ασφάλεια του οδηγού.

Bluetooth beacons Google Maps 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι χάρτες της Google είναι ήδη ενημερωμένοι και μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη νέα αυτή τεχνολογία. Για να ενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία θα πρέπει να κάνετε τα εξής βήματα.

Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να έχετε ενημερωμένους τους χάρτες, η οποία όμως είναι διαθέσιμη προς το παρόν μόνο σε λειτουργικό Android. Σύντομα όμως θα εμπλουτίσει και το λογισμικό iOS των iPhone.

Bluetooth beacons Google Maps 5

Ανοίγοντας τους ενημερωμένους χάρτες της Google, πατάμε πάνω δεξιά στο προφίλ μας και μετά επιλέγουμε ρυθμίσεις. Στις ρυθμίσεις, βρίσκουμε αυτές της πλοήγησης και στην ενότητα Επιλογές Οδήγησης επιλέγουμε την ενεργοποίηση της επιλογής Beacon μέσω Bluetooth. Αυτό ήταν.

Όταν την ενεργοποιήσετε, θα σας ζητηθεί άδεια για να γίνει σάρωση των κοντινών Bluetooth συσκευών, με αποτέλεσμα το GPS να μας εντοπίσει και μην επιτρέψει να χαθούν τα δεδομένα εάν περνάμε μέσα από ένα τούνελ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ