Τέλος το Hyundai i30 –Γίνεται SUV

Hyundai i30

Μετά από 3 γενιές το Hyundai i30 δεν θα ξαναϋπάρξει αφού θα αντικατασταθεί από ένα νέο SUV.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες από το διαδίκτυο, η αντικατάσταση του τωρινού Hyundai i30 που βρίσκεται στην αγορά από το 2017 δεν θα γίνει από την 4η γενιά του μικρομεσαίου χάτσμπακ, βάζοντας οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το αυτοκίνητο.

Αντίθετα η Hyundai σχεδιάζει να αντικαταστήσει το μοντέλο σε μια 2ετία από σήμερα με ένα νέο μικρομεσαίο SUV και ο λόγος έχει να κάνει φυσικά με τα χαμηλά νούμερα πωλήσεων γενικότερα της κατηγορίας των μικρομεσαίων χάτσμπακ έναντι των SUV.

Προς το παρόν η Hyundai δεν επιβεβαιώνει φυσικά την πληροφορία αφού το τωρινό i30 έχει ακόμη 2 χρόνια «ζωής» μπροστά του, ενώ παρότι μέχρι και πριν λίγο διάστημα τα υπεύθυνα τμήματα εργάζονταν για την 4η γενιά του i30, πάρθηκε τελικά η απόφαση η εξέλιξη του νέου i30 να «παγώσει» αφού το πράσινο φως φαίνεται ότι θα δοθεί στο νέο SUV.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Hyundai i30

Μιλώντας μάλιστα στο αυστραλιανό Drive, ο περίφημος Albert Bierman της Hyundai ανέφερε ότι τα μικρομεσαία χάτσμπακ χάνουν συνεχώς πωλήσεις και ότι η μάρκα θα πρέπει να ξαναδεί τη στρατηγική της για το i30.

Δεν αποκλείεται μάλιστα σε κάποιες χώρες όπως στην Ινδία, στη Ρωσία και τη Νότια Αμερική η τωρινή γενιά του i30 να συνεχίσει να υπάρχει ακόμη και πέρα από τη διετία, όμως στις υπόλοιπες σταδιακά μέσα στην επόμενη διετία θα αποσυρθεί.

«Σε κάποιες αγορές χρειάζεσαι πλέον ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην κατηγορία, ενώ υπάρχει πλέον μεγάλος ανταγωνισμός από τα SUV με αποτέλεσμα να πέφτουν συνεχώς οι πωλήσεις των παραδοσιακών μικρομεσαίων χάτσμπακ», αναφέρει ο Biermann.

Hyundai i30
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην περίπτωση τώρα του ανταγωνισμού με το Tucson, είναι δεδομένο ότι το νέο μικρομεσαίο SUV θα έχει μικρότερες διαστάσεις, ενώ δεν αποκλείεται η Hyundai να πάει προς μια άλλη λύση ενός crossover μοντέλου με σαφώς ασφάλτινα χαρακτηριστικά.

Το τι τελικά θα αποφασιστεί θα το δούμε τα αμέσως επόμενα χρόνια, όμως φαίνεται ότι πλέον πρέπει να θεωρούμε δεδομένο το οριστικό τέλος του i30 μετά και το εμπορικό τέλος της υπάρχουσας γενιάς.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ