Τέλος οι γρατσουνιές στα αυτοκίνητα -Ποια εταιρεία αλλάζει τα δεδομένα

Rusty car scratch 1

Λύση σε ένα πρόβλημα που απασχολεί όλους τους οδηγούς παγκοσμίως δείχνει ότι είναι αποφασισμένη να δώσει η ηγέτιδα δύναμη στην ηλεκτροκίνηση.

Τεράστια είναι η δημοφιλία που γνωρίζει το Cybertruck, το πολυαναμενόμενο φουτουριστικό pick-up της Tesla. Παρότι δεν έχουν ξεκινήσει οι παραδόσεις του μοντέλου, οι παραγγελίες για την απόκτησή του φαίνεται πως έχουν ξεπεράσει τις 1,9 εκατ., κάτι που υποδηλώνει την «τρέλα» που επικρατεί για το αυτοκίνητο.

Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά που θα κάνουν το Cybertruck να ξεχωρίζει είναι το αμάξωμά του, το οποίο θα έχει χαρακτηριστικά… πανοπλίας, όντας κατασκευασμένο από έναν ανοξείδωτο χάλυβα ο οποίος θα καθιστά το μοντέλο αλεξίσφαιρο.

tesla cybertruck
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αντοχή στις σφαίρες φαίνεται, μάλιστα, ότι δεν θα είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό ασφαλείας του αμιγώς ηλεκτρικού pick-up. Αυτό διότι, σύμφωνα με σχόλιο του Elon Musk σε ανάρτηση χρήστη στο Twitter, στο τραπέζει έχει τεθεί το ενδεχόμενο να περιλαμβάνεται στον προαιρετικό εξοπλισμό μια επίστρωση καρβιδίου βολφραμίου για το αμάξωμα.

elon musk

Η εν λόγω επίστρωση θα προσφέρει πλήρη προστασία από γρατσουνιές, εξαιρούμενων εκείνων που προκαλούνται από το διαμάντι, το οποίο είναι το σκληρότερο γνωστό υλικό στη Γη.

Η σκέψη του Elon Musk να συμπεριλάβει την εν λόγω επίστρωση στον εξοπλισμό του Cybertruck μόνο ως μια κίνηση εντυπωσιασμού δεν πρέπει να εκληφθεί. Μην ξεχνάμε ότι πολλά αυτοκίνητα Tesla έχουν βρεθεί στο στόχαστρο κάποιων… βανδάλων, με τα περιστατικά πρόκλησης γρατσουνιών να είναι πραγματικα εκατοντάδες.

βανδαλισμός σε Tesla
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Tesla κατάφερε να «αποκρούσει» κάποιες από τις επιθέσεις μέσω του συστήματος επιτήρησης Sentry Mode, χωρίς, ωστόσο, να έχει καταφέρει να δώσει τέλος στο φαινόμενο.

Αναφορικά με τις πρώτες παραδόσεις του Tesla Cybertruck, αυτές αναμένονται για τις προσεχείς εβδομάδες.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι το «αντίδοτο» στις γρατσουνιές αναζητούν εναγωνίως και άλλες εταιρείες. Μία από αυτές είναι και η Toyota, μέσω μιας καινοτόμου μεθόδου κατά την οποία το  εξωτερικό στρώμα χρώματος του αμαξώματος ενός ΙΧ θα μπορεί να… ξεφλουδίσει, δίνοντας τη θέση του σε ένα νέο, αψεγάδιαστο στρώμα χρώματος. -Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ