Τέλος, σήμερα, για το εργοστάσιο της Honda στην Αγγλία

Honda Swindon εργοστάσιο Αγγλία τέλος 2021

Τελευταία ημέρα σήμερα για το εργοστάσιο της Honda στο Swindon της Αγγλίας που παύει οριστικά την παραγωγή του με βαρύ τίμημα για την τοπική οικονομία.

Σήμερα κλείνει τις πύλες του το εργοστάσιο της Honda στην Αγγλία, το οποίο λειτουργούσε συνεχώς από το 1985, όταν και πέρασε στα χέρια των Ιαπώνων, μέχρι σήμερα. Η απόφαση της Honda αφήνει στο δρόμο πάνω από 3.000 υπαλλήλους που εργάζονταν σε αυτό, ενώ το πλήγμα για την τοπική οικονομία θα δει τουλάχιστον άλλες 1.800 θέσεις εργασίας να εξαφανίζονται από εταιρίες που συνεργάζονταν με το εργοστάσιο.

Η Honda, που δεν ήθελε να εγκαταλείψει το εργοστάσιο στην τύχη του, βρήκε τελικά αγοραστή πριν από τέσσερις περίπου μήνες, στο «πρόσωπο» της Panattoni, της μεγαλύτερης επί ευρωπαϊκού εδάφους real estate developer εταιρίας που εξειδικεύεται στην εξέλιξη και ανάπτυξη ανάλογων project με στόχο αυτά να βρουν νέους ιδιοκτήτες. Οι άνθρωποι της Panattoni έχουν δεσμευτεί άλλωστε να επενδύσουν στο Swindon περισσότερα από 820 εκατ. ευρώ για την επίτευξη των στόχων τους. Η αρχή της μεταμόρφωσης για το άλλοτε καμάρι των Ιαπώνων στην Ευρώπη, αλλά και της τοποθεσίας, αναμένεται να ξεκινήσει την άνοιξη της ερχόμενης χρονιάς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Honda Swindon εργοστάσιο αγγλία τέλος

Το προγραμματισμένο κλείσιμο του εργοστασίου της ιαπωνικής εταιρίας αποτελεί μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσης της παραγωγής των Ιαπώνων σε παγκόσμια κλίμακα και ανακοινώθηκε πριν από δύο περίπου χρόνια. Έρχεται μαζί με το τέλος στην παραγωγή της υπάρχουσας γενιάς του hatchback Civic, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας πραγματοποιούνταν εκεί. Η παραγωγή του υπάρχοντος Civic θα σταματήσει και στο εργοστάσιο της Honda στην Τουρκία, με το τελευταίο να μην διατρέχει φυσικά ανάλογο κίνδυνο.

Το εργοστάσιο στο Swindon κλείνει έπειτα από 36 χρόνια λειτουργίας με την συνολική παραγωγή του να φτάνει περί τα 3,7 εκατ. αυτοκίνητα.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ